Open Monumentendag 2022

HOLLANDS KROON - In heel Nederland openen duizenden monumenten gratis hun deuren. Ook in Hollands Kroon is het Comité Open Monumentendag gestart met de organisatie. Op zaterdag 10 en zondag 11 september is het Open Monumentendag. 

Dit jaar valt het Open Monumentenweekend tegelijk met het culturele weekend Kolder in de Kop. Dit is de start van het gloednieuwe cultureel seizoen in samenwerking met de BinnenRoute van stichting Cultuur binnen de Dijken.

Wat is er te doen?

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen, fietsroutes langs gebouwen uit het verleden, tentoonstellingen, wandelingen en muziek- en theater voorstellingen.

Meld je aan

Je kunt je gebouw aanmelden via de oranje knop op de website van de gemeente via nieuws. Het gebouw hoeft niet persé een monument te zijn. Ook stolpboerderijen, Wieringermeerboerderijen, Wieringerboerderijen of andere gebouwen uit het verleden die kenmerkend zijn kunnen meedoen.

Als je meedoet aan het Open Monumentenweekend kunnen we jouw gebouw toevoegen aan de route. Deze komt dan met een korte beschrijving op de landelijke website van OMD te staan. Je kunt dan de deuren van jouw gebouw letterlijk openen voor geïnteresseerde bezoekers, maar dit hoeft natuurlijk niet. Mensen kunnen ook van buitenaf uw pand bewonderen.

Je kunt ook laten weten of je het leuk vindt om een muzikaal gezelschap te ontvangen in de tuin. Voor het cultuurweekend wordt er ook nog gezocht naar unieke locaties.