Burgemeester Marjan van Kampen.
Burgemeester Marjan van Kampen. (Foto: Pierre Mettes)

Burgemeester bezoekt basisschool De Vogelweid

Algemeen

SCHAGEN - De kinderen van basisschool De Vogelweid in wijk Waldervaart in Schagen krijgen maandagmorgen 4 juli bezoek. De burgemeester komt om 09.00 uur langs bij de kinderen van groep 8. Samen met de burgemeester gaan de kinderen een paar acties doen, zo vlak voor de zomervakantie. 

De kinderen schreven de burgemeester brieven met een paar prangende vragen. Bijvoorbeeld waarom hun hut in het park steeds wordt weggehaald. Of met een wens: een tropisch zwemparadijs. Of waarom ze op hun schoolveldje eerst moeten beginnen met hondenpoep opruimen voor ze kunnen sporten en spelen. Burgemeester Marjan van Kampen weet ook alle antwoorden niet, maar komt de kinderen wel helpen met actie.

De burgemeester komt niet alleen. Mensen van het serviceteam, voorheen de buitendienst, komen vertellen waarom zij de hutten weghalen. Het heeft iets te maken met de openbare ruimte, die wel voor iedereen is maar geen privéterrein. Ook gaat de gemeente samen met de kinderen in actie om wat te doen aan die hondenpoep. Het is bijna vakantie, daarom gaat deze groep een ‘Overdracht van Acht’ maken, waarop afspraken komen te staan die deze groep acht regelt met de gemeente.

Hoewel niet alle wensen kunnen uitkomen, zal de burgemeester wel vertellen wat een gemeente kan doen aan de problemen. En vooral over hoe inwoners, dus ook de kinderen en hun ouders, op een gemakkelijke manier hun klachten aan de gemeente kunnen melden. Via Fixi. Hierover zal de burgemeester op 4 juli meer vertellen.