Dierbaal textiel
Dierbaal textiel (Foto: aangeleverd)

Een vrouwenhand staat nooit stil

HOOGWOUD - Museumboerderij West-Frisia staat zondag 3 juli van 11.00 tot 16.00 uur in het teken van textiel. De laatste bewoner van de boerderij, Adriaan Donker, was een groot verzamelaar van mooi en bijzonder textiel. Daar is in de museumboerderij veel van te zien.

Lang geleden werd dan ook gezegd dat een vrouwenhand, net als een paardentand nooit stil staat. Vandaag de dag ligt die hand wel eens stil, maar veel vrouwen en ook mannen zijn graag bezig met het maken van mooie dingen en met nieuwe handwerktechnieken.

Verder zijn er prachtige borduurtechnieken te bekijken en er worden mandala's en andere mooie dingen gehaakt. Je kunt ook zien hoe je op verschillende manieren kunt weven en iemand laat zien hoe een visserstrui helemaal zonder naden wordt gebreid. Je kunt het textiel van vroeger bewonderen met onder andere ondergoed zoals dat rond 1900 werd gedragen en meer. Er is ook allerhande textiel te koop zowel van nu als van vroeger.

Museumboerderij West-Frisia is te vinden op de Koningspade 31 in Hoogwoud. De entree is € 4,00. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.