Mevrouw Udding.
Mevrouw Udding. (Foto: aangeleverd)

'Hij haalde altijd rottigheid uit'

Vervolg pagina 1

Eigenlijk groeide ik voor mijn gevoel op met drie vaders. En ja, ik was hun lievelingetje en kreeg altijd veel cadeaus.”

Zijn benen bungelden boven de zak uit 

Zeer helder komt er een herinnering naar boven aan een sinterklaasfeest bij haar op school vroeger. "We hadden een jongetje in de klas, hij heette Eelco, maar wij noemden hem Ykkie. Hij haalde altijd rottigheid uit. Zo plaste hij vaak in de melkbussen die aan de weg stonden. Sinterklaas had hem een keer goed te pakken. Hij vertelde hem dat hij had gehoord over dat plassen en hop, daar ging hij, ondersteboven de zak van de piet in! Zijn benen bungelden boven de zak uit. Die had zijn lesje wel geleerd hoor!”, lacht ze, zichtbaar vermaakt door deze herinnering. "Ze namen Ykkie nog een heel stuk mee de school door hoor, pas buiten op het schoolplein vertelden ze hem dat hij niet mee naar Spanje hoefde, als hij het nooit meer zou doen.” 


Zelf is ze ook weleens aangesproken door Sinterklaas. "Ik duimde en zelfs de meest vieze smaakjes op mijn duim hielden mij niet tegen om toch te gaan duimen. Na een standje van Sinterklaas was ik best bang dat de pieten mij het hele jaar konden zien, dus toen ben ik direct gestopt.” 

Jou ga ik wel even terugpakken

Recentelijke herinneringen heeft ze ook. Aan het sinterklaasfeest met haar kinderen en dan met name die met haar schoonzoon. "We trokken altijd lootjes en ik zag zijn verlanglijstje. Daarop stonden enorme cadeaus vermeld, zoals een reis naar Californië en een BMW. Dat was natuurlijk een grapje van hem. Maar ik ging erin mee. ‘Jou ga ik wel even terugpakken', dacht ik. Ik ben naar een reisbureau gegaan en heb daar allemaal folders gehaald over reizen naar Californië. Hiervan heb ik een mooie kijkdoos gemaakt en daarin heb ik in het klein al zijn grote wensen gestopt, zoals een BMW. Hij vond het prachtig!”


Zaterdag is het weer sinterklaasfeest in Woonzorggroep Samen, met warme chocolademelk en een hoop gezelligheid. Ze kijken er nu al naar uit. Want hoe oud je ook bent, het feest van Sinterklaas blijft een heerlijke traditie!