Janneke Jager treedt op in Dirkshorn.
Janneke Jager treedt op in Dirkshorn. (Foto: aangeleverd)

Cabaretière Janneke Jager in Dirkshorn

Cultuur

DIRKSHORN – Cabaretière Janneke Jager is zaterdag 26 november te gast bij VVO en Cultureel Dirkshorn. In de theaterzaal van dorpshuis De Kastanjeboom te Dirkshorn speelt ze haar voorstelling ‘Fantoomgeluk’, een fout-nostalgische cabarettrip.

Wanneer Janneke op zolder struikelt over een vergeten tas met oude cassettebandjes, wordt ze terug geslingerd in de tijd. Opeens zit ze weer op haar Noord Groningse tienerkamertje, te dromen over ‘later’. Een paar dingen worden haar al snel volkomen duidelijk. Eén: dat vroeger niet alles beter was – zoals haar erbarmelijke muzieksmaak én haar dubieuze kapsels. Twee: dat de meest belabberde songteksten als een virus op je harde schijf blijven zitten, al dan niet fonetisch. En drie: dat alles behoorlijk anders is uitgepakt dan ze eind jaren ‘80 hoopte én kon vermoeden. Maar is dat erg? En kan het nog anders? Twijfelend tussen weemoed en schaamte maakt Janneke een verrassende balans op aan de hand van die ene grote vraag: Wat als…?

Puur en persoonlijk. Onstuitbaar. Met als climax een ronduit hilarische conference over het fenomeen festival. Een onuitwisbare personality” - Jacques d’Ancona, DvhN, 27 september 2021.

Kaarten

De teksten en zang komen voor rekening van van Janneke Jager. De muziek en begeleiding zijn in handen van Bas Bons en Timo Menkveld. Titus Tiel Groenestege tekende voor de regie De voorstelling zonder pauze begint op 26 november om 20.00 uur. Entree € 15,00, via vvo33@ziggo.nl kan gereserveerd worden. Er is tevens een verloting en gelegenheid om iets te drinken. Er kan deze avond niet worden gepind.