Het thema van de gedichtenwedstrijd was 'respect'.
Het thema van de gedichtenwedstrijd was 'respect'. (Foto: Ravi Kant)

Zeven leerlingen winnen gedichtenwedstrijd 2022

Algemeen

SCHAGEN - Tijdens de Week van Respect (7 tot en met 13 november) zijn zeven winnaars gekozen uit de gedichtenwedstrijd die de gemeente speciaal organiseerde voor leerlingen uit de gemeente Schagen. De wedstrijd was een idee van Rosalie Groenia, zelf leerling op een school in gemeente Schagen. De winnaars kregen tijdens de prijsuitreiking op maandag 7 november in de bioscoop Kinopolis elk twee Kinepolis-filmbonnen. De jongste winnaar was Jonne uit groep 5.

Iedere leerling die in de gemeente Schagen naar school gaat, of er woont, kon meedoen aan de gedichtenwedstrijd. Het thema was ‘respect’, de vorm was vrij, en het gedicht mocht kort of lang zijn. Wethouder Cor Quint (Seniorenpartij) van onder andere zorg en maatschappelijke ondersteuning: “We zijn onder de indruk van de gedichten die we hebben ontvangen. De leerlingen weten goed wat respect betekent en dat het belangrijk is. Zowel respect voor anderen als voor jezelf. Met respect kunnen mensen meer en beter voor elkaar openstaan en elkaar respecteren zoals zij zijn. Zo zorgen we samen voor een veilige en fijne leefomgeving voor iedereen.”

Respectboxen

Naast de gedichtenwedstrijd voor leerlingen kon iedere school en sportvereniging zoals gebruikelijk een aanvraag doen voor respectboxen. In de boxen zit veelzijdig lesmateriaal en activiteiten om in de klas of bij de vereniging te gebruiken. Ook konden scholen en sportverenigingen een gastspreker langs laten komen.

De gedichten van de winnaars lees je via www.schagen.nl/7-leerlingen-winnen-gedichtenwedstrijd-2022.