Prachtige spullen voor een zacht prijsje.
Prachtige spullen voor een zacht prijsje. (Foto: aangeleverd)

Handwerken ouderwets? Hoezo?

Algemeen

SINT MAARTEN - Bij de Welkoop ‘t Rijpje kun je zondag 27 november het tegendeel bewijzen! In Sint Maartenshof in Sint Maarten wordt wekelijks door senioren circulair gewerkt. Hier wordt in gezellig contact met elkaar gehandwerkt. 

De techniek mag dan misschien wel oud zijn, maar de ontwerpen zijn helemaal van deze tijd. Vaak wordt gebruik gemaakt van kwaliteitsmaterialen, die soms al jaren ergens liggen te niksen. Omgetoverd tot bruikbare, draagbare producten met een uniek tintje. Kindertruien, shawls en mutsen, natuurlijk de bekende sokken, baby slofjes, geborduurde babycapes/slabbetjes, handdoeken/gastendoekjes met een geborduurd randje. Kussens en nog veel meer.

De keuze is reuze

De creatieveling zijn blij met de gastvrijheid van de Welkoop in ‘t Rijpje. Hier mogen zij de producten tegen hele schappelijke prijsjes te koop aanbieden. Leuk voor de komende feestdagen, maar eigenlijk geschikt voor iedere gelegenheid.

Met de opbrengst kunnen de vrijwilligsters zorgen voor koffie/thee met een koekje tijdens de bijeenkomsten. Zij kunnen indien dit nodig is ook materialen aanschaffen. De groep werkt ook graag op bestelling. Vind je in de kraam zondag niet jouw maat of kleur? Maak dan jouw wensen kenbaar.

Mocht je deze zondag al andere plannen hebben en ben je toch nieuwsgierig geworden? Dan ben je elke dinsdagochtend tussen 9:30 en 11:00 uur van harte welkom in Sint Maartenshof. Bovendien posten zij regelmatig kleurige plaatjes op de facebookpagina ‘Sint Maarten en omstreken, vanalles en nog wat’. Zondag 27 november ben je welkom tussen 10:00 en 17:00 uur.