Christelijk Gemengd Koor Krabbendam 110 jaar
Christelijk Gemengd Koor Krabbendam 110 jaar (Foto: Unsplash)

Christelijk Gemengd Koor Krabbendam 110 jaar

Algemeen

KRABBENDAM - Het Christelijk Gemengd Koor Krabbendam bestaat dit jaar 110 jaar en werd opgericht in 1922. Zaterdag 26 november 14:00 uur wordt dit gevierd in de Kerk van Krabbendam met een feestelijk jubileum concert, waaraan ook het koor van Eenigenburg zal meewerken. 

Organist Dub de Vries en panfluitist Esther Meulmeester verlenen ook hun medewerking. Het huidige koor van Krabbendam telt zo’n 15 zangers en zangeressen. Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen zal het feestelijke jubileumconcert openen.

Een van de oudste

Met het 110 jarig jubileum behoort het koor uit Krabbendam tot een van de oudste nog actieve koren van Noord-Holland. Het koor is 1922 opgericht door Dirk Visser en zijn kleinzoon Dico Visser zingt in het koor en beheert het omvangrijke archief. Veel oud-leden van het koor zijn ook uitgenodigd om het concert bij te wonen.

De toegang is gratis en er is een kopje koffie of thee voor de bezoekers. Verdere informatie over het concert of mogelijk lidmaatschap van het koor kun je bellen naar Rens Cappon via 06-53159355.