V.l.n.r. Naomie, Joost en Rixt.
V.l.n.r. Naomie, Joost en Rixt. (Foto: aangeleverd)

Rixt denkt goed na over kleding én de toekomst

WINKEL - "Wij vinden het allemaal heel normaal, dat bezorgdiensten stad en land afrijden om iedereen te voorzien van een nieuwe broek, mooi shirt, aansprekend overhemd of heerlijk zittende jas. Maar ik ben ervan overtuigd, dat het merendeel van de consumenten absoluut niet weet wat er gebeurt met teruggestuurde kleding", opent ondernemer Rixt van Veldhuisen uit Winkel haar relaas. Zij breekt een lans voor de fysieke verkoop van duurzame kleding, voor nĂș en in de toekomst. Maar vooral voor het blijvend bestaan van lokale winkels.

Scandinavische mode

Rixt is de trotse uitbater van dames- en herenkapper Haarhuis & Haarwinkel aan de Bosstraat 3 in Winkel, die in haar zaak werkt met alleen duurzame producten van topkwaliteit. De duurzame gedachte en werkwijze om het uiterlijk niet alleen door middel van knippen en kleuren te verfraaien, leidde tot een ambitieus vervolg op modegebied.


 "Duurzaam is de toekomst. Mijn partner Joost kwam recentelijk thuis met bizarre beelden van een recycling fabriek hier niet ver vandaan. Deze stond vol met miljoenen teruggezonden items, waaronder kleding. Te duur om uitgezocht te worden, maar wel goed genoeg om gerecycled te worden. Klaar om er nieuwe producten van te maken die van mindere kwaliteit zijn, de omgekeerde wereld. Bewustwording, daar gaat het om. We hebben een dochter van 2,5 jaar. Wij zijn ook met de toekomst bezig."

Kijken, kiezen en kopen

Voor Rixt was het vanaf dat moment compleet duidelijk. "Wij gaan onze droom doorzetten, omdat wij erin geloven. Een fysieke winkel, tastbaar, geopend sinds 1 september, waar je kunt kijken, kiezen en kopen. Maar vooral kunt voelen aan prachtige basisproducten. Wij halen de grote stad naar ons mooie dorp om duurzame fashion toegankelijk te maken voor iedereen, met maatschappelijk verantwoorde merken als Won Hundred, Armedangels en Colorful Standard." 


Scandinavische mode onder de naam Mauk Seven: basic- en trenditems gemaakt van duurzame materialen. Voor mannen en vrouwen van werkelijk elke leeftijd. Doordraagbaar. Geen fast fashion, maar sustainable fashion, waar goed over is nagedacht. Eerlijk geproduceerd, modisch, betaalbaar en zonder compromissen. De door ons uitgedragen duurzame modefilosofie is denk ik uniek in Noord-Holland."

Het vaste en representatieve gezicht bij Mauk Seven is Naomie met ruim vijftien jaar ervaring in fashion en woonachtig in Winkel. Zij besluit: "Prachtig gevoel om achter deze duurzaam geproduceerde producten te staan."

Informatie

Meer informatie en volg op: www.maukseven.nl, www.instagram.com/mauk.seven