Van elk verkocht kaartje doneert Aquacentrum Den Helder een deel aan de Maarten van der Weijden Foundation.
Van elk verkocht kaartje doneert Aquacentrum Den Helder een deel aan de Maarten van der Weijden Foundation. (Foto: Aangeleverd)

21 juni : Zwem4daagse Den Helder

Algemeen

DEN HELDER - In de week van 21 juni tot en met 25 juni is in zwembad Het Heersdiep de Nationale Zwem4daagse. Dit evenement kent jaarlijks zo’n 400 deelnemers die in deze week vier dagen lang een afstand van 250, 500 of 1000 meter zwemmen. Wie dit volbrengt krijgt aan het eind van de week een medaille als beloning. Net als vorig jaar slaan dit jaar de Maarten van der Weijden Foundation en de KNZB weer de handen inéén en kunnen de deelnemers naast zwemmen ook donaties ophalen voor kankeronderzoek.

Zwem4daagse Den Helder

De officiële opening van de Zwem4daagse is op dinsdag 21 juni. Van dinsdag tot en met zaterdag kan er gezwommen worden. Dinsdag tot en met vrijdag van 7:00 tot 10:00 uur en van 16:00 tot 21:00 uur, en op zaterdag tussen 9:00 en 16:00 uur.

Zaterdag is de officiële afsluiting en kan iedereen zijn medaille in ontvangst nemen. Deelnemers die op vrijdag klaar zijn kunnen ook die dag de medaille ophalen. Kaarten zijn vanaf heden te koop en kunnen tot en met 22 juni online of aan de kassa van het zwembad gekocht worden. Van elk verkocht kaartje doneert Aquacentrum Den Helder een deel aan de Maarten van der Weijden Foundation.

Win prijzen

Door ook donaties binnen te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation zijn er leuke prijzen te winnen. De 3 deelnemers die de meeste donaties binnenhalen winnen een 12-badenkaart. Dit jaar is er ook een prijs voor het Team dat de meeste donaties binnenhaalt. Win een dag vrij zwemmen met jouw team in de zomervakantie! Kijk op de website hoe je een actiepagina kan aanmaken om donaties op te halen.

Maarten van der Weijden

Tijdens de Zwem4daagse week zal Maarten verschillende zwembaden bezoeken om de deelnemers te motiveren alles te geven. Deze baden bezoekt hij niet zomaar, Maarten zal de hele route tussen de deelnemende zwembaden fietsend en hardlopend afleggen en op deze manier met elkaar verbinden. Maarten hoopt dat zoveel mogelijk mensen met hem in beweging komen en mee gaan doen aan de Zwem4daagse om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. 

Maarten van der Weijden is aanwezig in zwembad Het Heersdiep op zaterdag 25 juni tussen 12:30 en 13:30 uur. Hij zal dat uur de zwemmers komen aanmoedigen en iedereen die de Zwem4daagse heeft volbracht de felbegeerde medaille overhandigen. Aan het eind overhandigen wij aan Maarten de cheque met alle opgehaalde donaties.

Leuke activiteiten

De zwemvierdaagse is naast een sportief evenement bovenal gezellig. Medewerkers van Aquacentrum Den Helder en verenigingen die gebruik maken van zwembad Het Heersdiep organiseren leuke activiteiten in en rondom het buitenbad.

Meer informatie is beschikbaar via: https://aquacentrumdenhelder.nl/zwem4daagse-den-helder-2022/