Nynke Koster
Nynke Koster (Foto: PR)

Opening tentoonstelling Common Ground

Algemeen

ALKMAAR - Voor veel Alkmaarders vormt de Grote Kerk de huiskamer van Alkmaar. Maar wat is dat precies, een huiskamer van de stad? En wie voelt zich hier allemaal thuis? Deze zomer heeft kunstenares Nynke Koster speciaal voor de kerk een kunstwerk gemaakt, waar ze het thuisgevoel van Alkmaarders uit verschillende gemeenschappen onderzoekt. 

Bezoekers mogen plaatsnemen op het omgekeerde gewelf gemaakt van zacht schuim en rubber, waar je letterlijk tussen de verhalen van Alkmaar zult liggen. Het werk zal de verhalen van verschillende gemeenschappen in de stad met elkaar verbinden en bezoekers uitdagen deze op een geheel andere manier te beleven.

Nynke Koster is gevraagd om een kunstwerk te maken voor de tweede editie van Nieuw Licht - Kunst in de Grote Kerk Alkmaar. Voor dit programma wordt ieder jaar een kunstenaar uitgenodigd om nieuw werk te maken geïnspireerd door, of reflecterend op, het erfgoed en de geschiedenis van de kerk. Common Ground zal van 9 juli t/m 4 september gratis te zien zijn in de Grote Kerk.