Wereldtop padel naar Alkmaar.
Wereldtop padel naar Alkmaar. (Foto: Paul van der Molen)

Wereldtop padel naar Alkmaar

Algemeen

ALKMAAR - Padelspelers van wereldklasse komen van 27 juni tot en met 3 juli naar het ‘RDL Alkmaar Open Fip Gold Toernooi’ in Alkmaar. Het internationale toernooi wordt georganiseerd door TPC Daalmeer, in samenwerking met TPV Oudorp. 

Nadat TPC Daalmeer in 2018,2019 en 2021 al drie keer een internationaal FIP RISE toernooi organiseerde, kwam de internationale padelfederatie (FIP) afgelopen jaar naar toernooidirecteur Conrad Bel toe met het verzoek om dit jaar een Fip Gold Toernooi te organiseren. Dit is het grootste en hoogste toernooi onder de vlag van deinternationale Padelfederatie (FIP). Dezelfde federatie die druk bezig is om padel olympisch te maken. Aan het toernooi in Alkmaar mag de volledige wereldtop meedoen. Eric de Lange (voorzitter van TPC Daalmeer) verwacht niet dat de top-10 van de wereld naar Alkmaar komt, maar spelers uit de top-30 wél. Zo zien bezoekers padel van een niveau dat nog niet eerder in Nederland te zien was. 

Voorrondes

De voorrondes vinden plaats van 27 juni tot en met 29 juni en die wedstrijden worden gespeeld op de banen van TPC Daalmeer en TPV Oudorp. Toegang tot deze wedstrijden is gratis. Het hoofdschema wordt gespeeld van 30 juni tot en met 3 juli in een opgebouwd stadion in de topsporthal van de Meent in Alkmaar. Kaartjes voor deze dagen zijn verkrijgbaar via www.fipgoldalkmaaropen.nl

Toernooidirecteur Conrad Bel is blij en trots dat TPC Daalmeer na drie succesvolle FIP RISE toernooien de mogelijkheid krijgt om een toernooi van deze omvang te mogen organiseren. “Toen we in 2016 met padel begonnen, had nog niemand van de sport gehoord. Inmiddels weet bijna iedereen ervan. Mede als gevolg van de spectaculaire groei van banen, diverse influencers en het stopzetten van teamsporten tijdens corona lijkt het wel alsof heel Nederland verknocht is aan padel. De organisatie verwacht dan ook een uitverkocht huis, in het opgebouwde stadion in de Meent, dat plek biedt aan 900 bezoekers.” Bram Meijer en Uriel Maarsen, het nummer-1-koppel van Nederland, heeft ook al aangegeven mee te willen doen aan dit toernooi. Bel verwacht echter dat de organisatie zal moeten besluiten om ze een wildcard te geven, omdat er veel Spaanse spelers naar Nederland komen met een hogere ranking. 

Meer informatie over het toernooi en over de ticketverkoop op www.fipgoldalkmaaropen.nl