Het programma duurt maximaal twaalf weken.
Het programma duurt maximaal twaalf weken. (Foto: Langer Vitaal Thuis)

Pilot vergroten zelfredzaamheid breidt uit

WAARLAND/DIRKSHORN – Woonzorggroep Samen breidt het Langer Vitaal thuis programma uit naar Waarland en Dirkshorn. In dit programma worden bestaande cliënten, maar ook cliënten die nieuw in zorg komen gemotiveerd om de zelfredzaamheid te bevorderen. Het gaat om cliënten die huishoudelijke zorg ontvangen, maar ook cliënten die verzorging en verpleging ontvangen of gecombineerd.

Zo lang en fit mogelijk in de vertrouwde omgeving blijven wonen met kwaliteit van leven, dat is waar het Langer Vitaal Thuis programma om draait.

Door omstandigheden, ziekte of ouder worden lukken dingen die voorheen nog zelfstandig konden misschien niet meer zo goed en is er bijvoorbeeld thuiszorg of hulp bij huishouden nodig.

Met het Langer Vitaal Thuis programma helpen (zorg)professionals van Samen cliënten, in de eigen vertrouwde omgeving, de zelfredzaamheid te behouden of verbeteren. Ons uitgangspunt hierbij is dat wat men nog wel kan of wat men (weer) kan leren niet uit handen te nemen.

Het programma duurt maximaal twaalf weken, waarin we de cliënt met een team van (zorg)professionals begeleiden, coachen en ondersteunen in het behouden of verbeteren van zelfredzaamheid op een manier die bij de cliënt past. In het team zijn o.a. de wijkverpleegkundige, wijkteamconsulent en ergotherapeut betrokken. Inwoners uit Waarland, Tuitjenhorn en Dirkshorn kunnen in aanmerking komen voor het Langer Vitaal Thuis programma op indicatie van hun (huis)arts, wijkverpleegkundige of de wijkteamconsulent van de gemeente. Na aanmelding maakt de wijkteamconsulent van de gemeente of de wijkverpleegkundige een afspraak voor de eerste kennismaking. Kijk voor meer informatie over het project op Langer vitaal thuis - Woonzorggroep Samen

Woonzorggroep Samen

Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, ook bij mensen thuis. Samen met de cliënt kijkt Samen naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpt zij ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of zelfs te verbeteren. 


Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 088-6194000.