Geslaagde Avond4daagse Waarland

WAARLAND - Het begon nog een beetje blubberig, maar gelukkig bleef het droog en wandelden tweehonderd deelnemers aan Avond4Daagse Waarland afgelopen week in een bonte stoet zelfs lekker in het zonnetje door het dorp.

Complimenten aan vrijwilligers

Het nieuwe Avond4Daagse-bestuur - dat het wandelevenement nieuw leven inblies – liet de wandelaars de eerste en vierde avond starten en finishen op Sportpark de Groet, waar de deelnemers via een door vrijwilligers gebouwde brug aan de route begonnen. Maar niet voordat op de eerste avond was deelgenomen aan een gezamenlijke warming-up.

Optocht

Er was keuze uit drie routes van 2,5, 5 en 7,5 kilometer, tussen schapen, over sluizen, langs de Slootgaardmolen en het kanaal. Op de slotavond liepen de deelnemers met carnavalsvereniging De Kluivers in een optocht naar de finish op het sportpark, waar de diploma’s en medailles werden uitgedeeld en een DJ zorgde voor een gezellig blarenbal. 

Huilen van geluk 

“Er gingen die avond kinderen huilend naar huis”, zegt Natalia Restrepo namens de organisatie. “Niet omdat ze het niet naar hun of pijn hadden, maar omdat ze het zo gezellig vonden en de volgende dag weer wilden wandelen! Dat is toch een mooi compliment? Zelf geven wij graag een compliment aan alle vrijwilligers die bij een stempelpost stonden, inschrijfkaarten uitdeelden, hielpen bij het oversteken en eten en drinken, medailles en diploma’s uitdeelden. Zonder vrijwilligers hadden wij dit niet kunnen organiseren.”