Minions: The rise of Gru.
Minions: The rise of Gru. (Foto: Illumination Entertainment and Universal Pictures)

Kidsweekend en meer in Kinepolis

SCHAGEN/DEN HELDER - Er komen weer nieuwe films aan in de bioscopen van Schagen en Den Helder. Kijk je liever naar een film waarin de zoektocht naar liefde met veel twijfels spanningen en verwachtingen verloopt, of zit je graag aan het beeld gekluisterd bij een actie of sci-fi film? Wat je voorkeru ook is, deze maand draaien er weer nieuwe films. Kinepolis belicht de hoogtepunten.

Falling for Figaro

Vanaf 21 juni in Schagen, alleen op de dinsdagmiddag. 

De succesvolle Millie (Danielle Macdonald) geeft haar goedbetaalde baan en luxe appartement in Londen op om haar droom na te jagen om operazangeres te worden. Ze laat haar vriend achter en vertrekt naar de Schotse Hooglanden waar ze les krijgt van de beruchte operadiva Meghan (Joanna Lumley). In de pub waar ze verblijft, ontmoet ze de nukkige Max die ook zanglessen blijkt te volgen bij Meghan. Beiden repeteren ze voor de Singer of Renown competitie, maar wat begint als rivaliteit tussen de twee verandert langzamerhand in iets moois.

Kidsweekend: Minions 

25 & 26 Juni in Schagen en Den Helder. 

Vermaak je in de bioscoop met de nieuwe film van de minions tijdens het Kidsweekend, er staan spelletjes klaar, een welkomsdrankje en veel meer. 

'Hoe Gru Superschurk werd.' Deze zomer gaat 's werelds grootste animatiefranchise terug naar het begin. We zien hoe de grootste superschurk ter wereld zijn iconische Minions ontmoet en met hen de meest verschrikkelijke crew uit de filmgeschiedenis vormt. Lang voordat hij een superschurk wordt, is Gru een 12-jarig jongetje in een buitenwijk in 1970 die vanuit zijn kelder plannen smeedt om de wereld te veroveren. Maar dat gaat nog niet zo goed. Als de Minions, onder wie Kevin, Stuart, Bob en Otto, op Gru’s pad komen bundelen de onwaarschijnlijke vrienden hun krachten. Samen bouwen ze hun eerste schurkenhol, ontwerpen ze hun eerste wapens en bereiden ze hun eerste missies voor. Als de beruchte groep superschurken de Vicious 6 hun leider lozen, gaat Gru, hun grootste fan, solliciteren om lid te worden. De Vicious 6 is helaas niet onder de indruk van de kleine wannabe. Maar ze worden woest als Gru ze te slim af is en dan wordt hij ineens de aartsvijand van het criminele topteam. 

King Richard

20 juni om 20:15 in het filmhuisprogramma van Schagen. King Richard is een film, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal dat iedereen zal inspireren. De film volgt Richard Williams, een volhardende vader van twee van de grootste atleten aller tijden die de wereld van het tennis uiteindelijk voorgoed zullen veranderen. De tweemaal voor een Oscar genomineerde Will Smith (Ali, The Pursuit of Happyness, Bad Boys for Life) neemt de hoofdrol van Richard voor zijn rekening, onder regie van Reinaldo Marcus Green ( Monsters and Men). Met een duidelijk beeld van hun toekomst voor ogen en met behulp van onconventionele methodes is Richard vastbesloten om van Venus en Serena Williams, die opgroeien in de arme wijk Compton, wereldberoemde tennissterren te maken. Deze ontroerende film belicht hoe belangrijk familie, doorzettingsvermogen en onwrikbaar vertrouwen zijn om iets onmogelijks te bereiken en de wereld te veranderen.