Karin van Bodegom is beeldend kunstenaar en docent Kunstgeschiedenis.
Karin van Bodegom is beeldend kunstenaar en docent Kunstgeschiedenis. (Foto: Aangeleverd)

Lezing ‘Kijk op Kunst’

Algemeen

BURGERBRUG - Op zaterdag 18 juni geeft Karin van Bodegom de lezing ‘Kijk op Kunst’ in de OldSkoel in Burgerbrug. Via voorbeelden van klassieke en moderne kunstwerken laat zij de deelnemers nog beter en bewuster naar kunst kijken, met als doel een rijkere kijkervaring en kunstwaardering. 


Wat is kunst eigenlijk? Kijkend naar kunst, welke beeldaspecten en -elementen doen er dan toe? Hoe gebruiken kunstenaars deze beeldelementen? En ook: als een kijker iets niet mooi vindt, kan hij of zij het dan toch waarderen? Deze vragen en meer laat Karin aan bod komen tijdens de lezing.

Karin van Bodegom

Karin is naast beeldend kunstenaar ook docent Kunstgeschiedenis en Kunstbeschouwing. In haar atelier ArtFarm in Heerhugowaard verzorgt zij diverse cursussen. Voor RTV80 maakt en presenteert zij wekelijks het programma ‘Kunst Compleet’.

OldSkoel Kunstweekend

De lezing valt samen met het OldSkoel Kunstweekend. Karin zal verschillende werken van de exposerende kunstenaars behandelen in haar lezing. Op die manier kunnen deelnemers na de lezing de opgestoken kennis meteen in praktijk brengen via een nieuwe kijkervaring.

De lezing start om 13.30 uur in de OldSkoel en duurt twee uur. Tussendoor is er een pauze van 20 minuten. Adres: Grote Sloot 116a, Burgerbrug. Tickets voor deze lezing zijn verkrijgbaar via www.oldskoel.nl/kunstweekend2022.