Café.
Café. (Foto: De Pub)

WK Bierkratstapelen

Algemeen

WAARLAND - Terwijl de mannen in de Pub te Waarland aan het biljarten waren kreeg Daan Konijnenberg een idee. WK Bierkratstapelen, geen echt WK natuurlijk, maar het Waarlandskampioenschap. Van een idee kwam een plan, van een plan volgde een organisatie en zo ook een datum op de agenda die vastgezet werd. Maandag 6 juni is het zover.

Door Anne Smit

Het doel van het kampioenschap is zoveel mogelijk bierkratten verticaal op elkaar stapelen. Je doet dit in teams van twee. Dat beloofd wat hoogte meters. Speler één staat op de grond en speler twee bouwt de kratjes de lucht in. Hoe hoger de rij, hoe hoger de bouwer ook is. Aan veiligheid is gedacht, je bent gezekerd in een tuigje. Het is een kwestie van het kratje in de lucht naar je teamgenoot gooien. Als de stapel omvalt ben je klaar.

Spelletje en een biertje

In totaal is er plek voor 25 duo’s. Voor de winnaars is er een leuke prijs. In het kleine Waarland zijn ze altijd wel in voor een spelletje, als er maar muziek is en er een biertje bij gedronken kan worden. De organisatie, bestaande uit Lynn Veldman, Daan Konijnenberg en John Moras gokken dat het winnende team rond de 20 á 25 kratjes hoog zal komen. Of er met Amstel of Heineken kratjes gestapeld gaat worden is een domme vraag, “Amstel natuurlijk!”