De kleverige vlekken van frisdrank zijn erg moeilijk weg te krijgen.
De kleverige vlekken van frisdrank zijn erg moeilijk weg te krijgen. (Foto: Pexels)

Dag kleverige vlekken: zó maak je de auto kindproof

Snoeppapiertjes, oude sokken, lege sappakjes en modder: het zijn slechts een paar voorbeelden van waar je als autorijder met kinderen mee wordt geconfronteerd. Maar autoritjes met je kroost hoeven zeker niet altijd te eindigen in de wasstraat. Met deze handige tips ben je verzekerd van een gemoedelijke reis. 

Voor degenen die niet meer weten hoe ze hun lieve kinderen ervan kunnen weerhouden het interieur van hun auto te verpesten, hebben de experts van StressFreeCarRental tips. “Reizen met kinderen levert belangrijke herinneringen op, maar het leidt vaak ook tot een ontzettend rommelige auto. Onze tips om de puinhoop aan te pakken zijn stuk voor stuk heel eenvoudig en voor drukke ouders snel te doen, tijdens én na elke reis."

Vermijd eten 

Om plakkerige plekken, kruimels én onvermijdelijke geuren te voorkomen moet eten uit de buurt van de auto worden gehouden. Kies de tussendoortjes voor jouw kinderen dan ook met zorg uit. Laat chocolademelk maar thuis! Zorg ervoor dat eventuele vlekken makkelijk kunnen worden verwijderd én dat snacks zo min mogelijk kruimelen. Vettig voedsel is uiteraard ook een no-go. 

Schoenen uit

Misschien wat voor de hand liggend, maar nooit overbodig om te benoemen: als kinderen hun modderige laarzen en schoenen uitdoen voordat ze in jouw brandschone auto stappen, voorkomt dat een heleboel troep.

Rubbermatten

Heb je nog geen automatten? Koop een paar goedkope rubbermatten die je op maat kunt knippen. Leg deze op de vloer van de auto. Na ieder ritje verwijder je de matten om ze even uit te kloppen, waarna je ze gemakkelijk weer teruglegt in de auto. Een extra tip: houd een kist of plastic zak in de achterbak van de auto om de vieze schoenen in te bewaren. 

Vuilniszak mee

Om verdwaald afval tot een minimum te beperken, is het slim om altijd een (kleine) vuilniszak bij de hand te hebben. Laat je kinderen lege flesjes en voedselresten daarin gooien, in plaats van op de vloer. Zo blijft het lekker schoon en hoef je ook niet onnodig vaak te stofzuigen. 

Geen vlekken

De kleverige vlekken van frisdrank zijn erg moeilijk weg te krijgen. Houd het in plaats daarvan bij water voor je kinderen. Dit droogt snel op wanneer er wordt geknoeid én veroorzaakt normaal gesproken geen vlekken. Daarnaast is water natuurlijk ook een veel gezonder alternatief dan suikerrijke drankjes!

Plastic zakken

Als je kinderen drijfnat zijn, laat ze dan op plastic zakken zitten. Daardoor blijven de autostoelen droog en voorkom je een muffe geur die de hele dag blijft hangen. Ook handig: haal na elke rit het speelgoed, voedsel en eventueel afval uit de auto. Door deze tips te volgen houd je de auto zo schoon mogelijk. Wel zo fijn!


Bewaar plastic zakken in de auto