Doe je best tijdens de melkwegrace.
Doe je best tijdens de melkwegrace. (Foto: aangeleverd)

Bezoek de boer op tweede Pinksterdag

REGIO - Maandag 6 juni openen meer dan 76 boerenfamilies hun staldeuren voor publiek! Er is van alles te zien en beleven voor jong en oud. De boer laat aan de hand van leuke spelactiviteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. Je kan melkpak vissen, op de skippy koe, er is een melkwegrace, je kan blind proeven... Een heerlijk dagje buiten! Kom je ook? Toegang is gratis.

Spot de grazende koeien

In Hollands Kroon doet de familie Van der Starre mee. Zij hebben hun boerderij in Slootdorp. Je kunt naar koeien en kalveren komen kijken en heerlijke zuivelproducten proeven. Met diverse robots worden de koeien gevoerd en gemolken en wordt de vloer schoongemaakt, ook dit is te aanschouwen. Naast zuivel en vee doet de familie nog meer. Zo verbouwen zij tulpen, aardappels (piepers), suikerbieten, gras en mais.


Familie Van der Meer uit Winkel staat ook paraat bij de Campina Open Boerderij dagen. Thijs, Jacqueline, Toos en Jaap heten je van harte welkom. Op de boerderij hebben zij 115 koeien. "Het mooist aan het werk als Campina melkveehouder is het lekkere werken in de natuur," laat boer Thijs weten. 



Wist je dag een melkkoe gemiddeld 25 liter melk per dag geeft?