Het team van Peter Visser is er klaar voor.
Het team van Peter Visser is er klaar voor. (Foto: aangeleverd)

Geniet van de natuur met de Stepelfstedentocht

Vervolg voorpagina -

De 68-jarige postbode stept in ieder geval naar zijn pensioen toe . "Als ik meer vrije tijd hebt en gepensioneerd ben,  kan ik nog meer steppen. Het is een heerlijke uitlaatklep en het houdt je gezond. 

Prachtige steprondes

Misschien dat ik wel weer wedstrijden ga rijden. Er zijn namelijk diverse leeftijdscategorieën, dan zit je fijn bij leeftijdsgenoten. Maar eerst de Stepelfstedentocht op de 12,5 inch. "Daarna pak ik de 28 inch step weer op om mij voor te bereiden op de ronde van de Westfriese Omringdijk , de Dam tot Dam en de Tour de Soes in Warmenhuizen."

Stepclinics

Peter heeft nog één tip voor mensen die enthousiast zijn geraakt en ook willen gaan steppen. "Laat je goed adviseren over het formaat van de banden. Kijk wat voor jou haalbaar is. Heb je goede conditie of ben je echt beginnend? Verder moet je echt wat kilometers in de benen hebben eer je de juiste flow te pakken hebt. Geef niet op, maar doe ook mee aan stepclinics. Wil je hier meer informatie over, dan kun je altijd bij mij of bij een stepvereniging in jouw buurt terecht." De Stepelfstedentocht Bolsward wordt gehouden op zondag 5 juni. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.stepelfsteden.nl.