Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Duurzaam en goedkoper spelen

Speelgoed: je hebt nooit genoeg in huis. Althans, niet als het aan de kids ligt. Lopen de kosten van al het nieuwe speelgoed hoog op, of ben je op zoek naar een manier om het milieu minder te belasten? Lees deze handige tips voor een duurzame en goedkopere speelhoek!

Is je kind weg van specifieke merken of soorten speelgoed? Struin eerst eens marktplaats af voor je naar de winkel hobbelt. Marktplaats puilt uit van complete tweedehandssets, van Barbies tot Hot Wheels. Nog een tip: bewaar zelf ook de originele verpakking van (dure) speelgoedsets. Mocht je kind erop uitgekeken raken, dan kun je wellicht zelf een ander er mee blij maken, terwijl je zelf weer wat geld terugkrijgt.

Ben je niet op zoek naar iets specifieks? Neem je kids mee naar de kringloopwinkel. Een hele goedkope manier om nieuwe speeltjes te scoren, terwijl je ondertussen vaak een goed doel steunt. 

Goede doelen

De meeste kringloopwinkels doneren namelijk hun opbrengsten aan maatschappelijke instanties, en ook dienen ze vaak als sociale werkplaats. En dat terwijl je een fractie van de aankoopprijs betaalt.


Benieuwd welke kringloopwinkels er bij jou in de buurt te vinden zijn? Neem een kijkje op allekringloopwinkels.nl.