Kerstbomen en meer.
Kerstbomen en meer. (Foto: aangeleverd)

Kerstbomen, verse erwtensoep en stoofperen

SCHAGEN - Kerstbomen, verse erwtensoep en stoofperen, het is er allemaal. Het is iets wat je vrolijk maakt: de bloemenstandplaats Bloemen by Bram en de groentefruitkraam van Froods by Rutger. Mooie kerstbomen, prachtige zelfgemaakte kerststukken, veel bloemenpracht in de breedste zin van het woord en vers groente en fruit: "Wat wil je nog meer,” stellen beide ondernemers. 

Bloemen by Bram en Froods by Rutger

De kerstbomen van by Bram zijn direct in Denemarken besteld en worden tot aan de kerst verkocht aan de bloemenkraam. Klanten kunnen elke dag telefonisch de kerstboom bestellen en Bram brengt ze persoonlijk gratis bij de mensen thuis. Bram: "Het zijn net als vorig jaar echte Nordmann Bomen van superkwaliteit!”


De Bloemenkraam by Bram heeft een gigantisch assortiment aan bloemen. De keuze in boeketten is reuze. Bram Kruk en zijn team hebben door 40 jaar bloemenervaring heel snel naam gemaakt in Schagen en dat is te zien aan de vele blije gezichten die een bloemetje hebben gekocht. De kraam is elke vrijdag en zaterdag in Schagen van 07:00 tot 18:00 uur geopend. In december is de kraam ook op zondag geopend. Telefonisch kun je bloemen bestellen via by Bram 06-82073440, deze kunnen ook bezorgd worden of bekijk  Brams filmpjes op Facebook.

Zo vers en zo lekker

Bij Anita Minkema, gezicht van de zaak van Rutger by Froods dat op donderdag, vrijdag en zaterdag in Schagen staat, kun je terecht voor typische lekkernij van deze tijd zoals (uiteraard) kakelverse sinaasappelen en stoofperen. Daarnaast kun je er richting de feestdagen ook fruitmanden en andere gezonde relatiegeschenken kopen. Andere tips: de vers gesneden ananas, bieten uit eigen keuken, de verse aardbeien jaarrond van de Nederlandse teler en de volgens Anita ‘allerlekkerste perssinaasappels en mandarijnen’

Sinds dit najaar heeft Rutger by Froods ook vers gesneden groenten wat in een koelvitrine gepresenteerd wordt. Veel keuze en altijd vers. "We kopen ze, wassen ze, snijden de groenten zelf en besteden er veel liefde en aandacht aan,” vertelt het gezicht van de zaak. "Om een voorbeeld te noemen: wij hebben boerenkool, gesneden of als men dat wil op struik. Zakje piepers en een echte slagers rookworst erbij en smullen maar.”


Neem een kijkje op www.froods.nl, of check het jonge bedrijf ook op Facebook en Instagram. Daar verschijnen regelmatig acties.