Het sfeervolle Victoriepark omgetoverd tot festivalterrein.
Het sfeervolle Victoriepark omgetoverd tot festivalterrein. (Foto: Irwan Notosoetarso)

Yes in my backyard weer in Victoriepark

Algemeen

ALKMAAR - Yes in my backyard strijkt vanaf 26 mei tot en met 6 juni weer neer in het Victoriepark, dat omgetoverd wordt tot een festivalterrein met theatervoorstellingen en avondconcerten. Het festival is een samenwerking tussen Karavaan en Podium Victorie. 

Het dagelijkse straattheater is gratis en er zijn korte voorstellingen door Karavaan die vijf euro per stuk kosten. ‘s Avonds houdt Podium Victorie er live concerten van artiesten die momenteel de Spotify-lijsten domineren. Bekende namen zijn onder andere Froukje, Hang Youth, WIES, Moss en Remme. Tickets voor de avondconcerten zijn te koop via www.yesinmybackyard.nl of de website van Podium Victorie. 

Gratis straattheater tijdens Yes in my Backyard. (Foto: aangeleverd)

Eten en drinken

In het park kun je natuurlijk ook terecht voor heerlijk eten en drinken. Er wordt een pop-up restaurant gebouwd waar biologische maaltijden worden geserveerd en er is een ronde bar met speciaalbiertjes en uitzicht over het water. Daarnaast kunnen bezoekers op het relaxte terras van restaurant De Eendracht in het IJkgebouw genieten van een speciaal samengesteld festivalmenu. 

Praktische informatie 

Kijk voor het volledige programma en tickets: www.yesinmybackyard.nlToegang tot het park is tot 20:00 uur gratis en maandag 6 juni tot 18:30 uur. Voor het avondconcert is een ticket nodig.