'Boodschap Voor Een Ander'

ALKMAAR - Buurderij Alkmaar start met een donatie actie voor de Voedselbank Alkmaar. Geïnspireerd door het ‘uitgestelde koffie’, waarbij je een kop koffie voor iemand koopt die het niet kan betalen.

Buurderij Alkmaar wil graag helpen om gezond en lokaal geproduceerd voedsel en drank ook beschikbaar te maken voor mensen in onze maatschappij die iets extra’s kunnen gebruiken. Van het ingezamelde bedrag worden bij onze lokale producenten houdbare producten gekocht voor de voedselbank waar op dat moment behoefte aan is. Denk aan bijvoorbeeld pasta, sauzen, soep, vruchtensap of broodbeleg (jam, pindakaas, chocopasta). De Voedselbank kampt al enige tijd met tekorten, dit komt doordat supermarkten tijdens corona periode hebben geleerd om nog efficiënter voorraadbeheer te doen. En in deze tijd, waarin naast reguliere klanten ook veel vluchtelingen een beroep doen op de voedselbank, wordt de vraag naar levensmiddelen groter en daar kan Buurderij Alkmaar iets betekenen.

Voedselpakketten

De Voedselbank biedt directe voedselhulp aan mensen die het financieel tijdelijk niet redden, wekelijks ontvangen zo'n 200 gezinnen (ca. 750 personen) voedselpakketten via drie uitgiftepunten in Alkmaar en omgeving. Om de zelfredzaamheid van hun klanten te vergroten en uiteindelijk weer op eigen benen te kunnen staan, wordt samengewerkt met lokale organisaties en instanties. Voedselbank Alkmaar draait volledig op vrijwilligers. Hier is ook een tekort aan dus vrijwilligers zijn zeer welkom. Bij Buurderij Alkmaar vind je al sinds 2017 producten uit je eigen regio. Ga naar www.buurderijalkmaar.nl en selecteer een ‘Boodschap voor een ander'.