Leden en vrienden van de vereniging laten je lekkers proeven.
Leden en vrienden van de vereniging laten je lekkers proeven. (Foto: aangeleverd)

Indische en Molukse keuken op mini Pasar in wijkcentrum De Oever

ALKMAAR - De hele Indische en Molukse keuken vind je zondag 4 september van 13.00 tot 18.00 uur op de mini Pasar op het buitenterrein van wijkcentrum De Oever aan Amstelstraat 1 in Oudorp. Vereniging Tropenvrienden Alkmaar (VTA) en BersaMaju (Jongerentak VTA) organiseren voor de 22e keer de Pasar Kecil Alkmaar, voorheen bekend als Preuvenement.

De leden en vrienden van de vereniging staan zelf in de keuken hun kunsten te bereiden om uiteindelijk al het lekkers te laten proeven. Indisch eten is veel meer dan alleen maar nasi goreng en saté. Al 22 jaar is het een goed bezocht evenement waar leden, buurtbewoners en andere geïnteresseerden op afkomen. Van kleine proeverij markt is het uitgegroeid tot een succesvolle mini pasar. Bezoekers kunnen niet alleen lekker eten, er zijn ook mooie producten uit Indonesië te koop, een podiumprogramma met live)muziek met Indorockband de Rocking Players en Polynesiche dans door Maiana. 

Burgemeester Anja Schouten brengt een bezoek aan dit mooie evenement. De standhouders laten haar graag proeven van al het lekkers wat gemaakt is. Maar bovenal wil de vereniging haar nader kennis laten maken met de Indische en Molukse gemeenschap uit de regio Alkmaar. 

Volop lekkers op de Pasar Kecil Alkmaar