Afbeelding

Honger naar boeiende verhalen

Ondanks de verzengende hitte van de laatste tijd, schuiven we héél langzaam richting september en dus, onvermijdelijk, het najaar. Ik vermijd hier maar liever het woord ‘herfst’, want we moeten er misschien nog niet aan denken. Maar: we ontwikkelen wellicht ook weer ‘honger’ naar boeiende verhalen.


Het najaar biedt weer héle leuke perspectieven waar we weer zin in krijgen: de Historische Verenging Alkmaar heeft ze alweer in voorbereiding. Neem nu bijvoorbeeld de Wandelingen van de HVA, altijd boeiend en goed bezocht. Op zondagmiddag 11 september vindt de eerste wandeling alweer plaats onder het thema ‘Duurzaamheid’, natuurlijk gekoppeld aan Open Monumentendag. En op zondagmiddag 30 oktober kunt u wandelen op het thema ‘Communicatie van gisteren’.

Natuurlijk zijn er ook weer onze Lezingen: op dinsdag 4 oktober is er een lezing van Lucas Zimmerman over de bruggen van Alkmaar (zie ook ons magazine Oud Alkmaar, dat aanvang september weer bij alle leden op de mat ligt) of de lezing van Bob Latten, John Grooteman en Rob Janssen over de invasie van Engelsen en Russen in 1799 in de Kop van Noord-Holland. In beide gevallen geldt: aanvang 20.00 uur in de Sociëteit op het Varnebroek.

Informatie over onze wandelingen & lezingen vindt u natuurlijk op onze website, Hvalkmaar.nl.


Over lezingen gesproken: het Alkmaars Historisch Café heeft voor dit najaar ook weer drie héle interessante lezingen gepland. Lees meer op: Alkmaarshistorischcafe.nl


Vindt u dit alles interessant? Word dan lid van de HVA en ontvang dan sowieso ons magazine Oud Alkmaar.