De Nederlandse musicalcomedy: Blind Date.
De Nederlandse musicalcomedy: Blind Date. (Foto: Roy Beusker)

Top 5 oktober Theater De Vest

ALKMAAR - Elke maand brengt het Alkmaars Nieuwsblad de Top 5 van Theater De Vest. Deze keer: oktober. Tickets verkrijgbaar via www.theaterdevest.nl 

Donderdag 6 oktober: Het Indisch Interieur 

‘Het Indisch Interieur’ is een scherp familiedrama met Hans Dagelet, Bodil de la Parra en Bo Tarenskeen over hoe het Indische oorlogsverleden nog steeds doorwerkt in de huidige generatie Indische Nederlanders. De pater familias van een Indische familie wil zijn erfenis verdelen onder zijn kinderen, kleinkinderen en hun aanhang. Drie generaties buigen zich over alles wat het huis herbergt: stille getuigen van een gewelddadig, mysterieus en complex verleden.

Donderdag 13 oktober: De Joke's   

Hier zijn De Joke’s, drie singer-songwriters (Jan-Paul Buijs, Theo Nijland en Bart Rijnink) die elkaar aftasten in een bijzonder prikkelende muziektheater-act, waarbij frustraties, verlangens en schimmige grenzen van de mannelijkheid bezongen worden. Kom en geniet van een mix van bronstige borsthaarfunk, zwoele saunapop, swingende songs en bedwelmende ballads. Alles overgoten met een buitengewoon zwabberende moraal.

Vrijdag 21 oktober: Blind Date 

Een Nederlandse musicalcomedy met Brigitte Heitzer, Freek Bartels, Sanne Franssen en liveband waarin vrolijk de draak wordt gestoken met de ongemakken van blind dates. Bob en Jenny zijn wanhopige singles. Ze proberen van alles, maar het lukt ze niet de ware te vinden. Tot er een envelop op de deurmat valt waar met grote letters ‘Blind Date’ op staat. Er zit een lange vragenlijst in over de meest uiteenlopende zaken. Daarna ontvangen ze enkel plaats en tijd voor hun blinddate. Wordt het een succes?

Zaterdag 22 oktober: The Sound of Musicals 

In 1866, lang voordat de musical zich in Nederland op enige populariteit mocht verheugen, werd de oervorm ervan reeds opgevoerd. ‘The Sound of Musicals’ - met Tessa Sunniva, Suzan Seegers, John Vooijs en Tony Neef - viert in deze spetterende voorstelling ruim honderdvijftig jaar musicals. Een cast van bekende gezichten dendert langs duister achteraf-variété, protserige shows, befaamde succesproducties en een flinke dosis hits uit rockmusicals. Stilzitten bij deze wervelende show mag best, maar waarom zou je?

Vrijdag 28 oktober: Urban Myth 

Een veelgeprezen en swingende muziektheatervoorstelling over de burgerrechtenbeweging in het Amerika van de jaren zestig, verrijkt met soul en rhythm & blues uit die tijd. Het is 1961. In het zuiden van de VS zijn zwart en blank tot in het bizarre van elkaar gescheiden. Robert F. Williams strijdt voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag. Hoe verhoudt zijn verzet zich tot het Black Lives Matter protest van nu?

Foto: Roy Beusker