Vergroot het vakantiegevoel van de bezoekers van het Respijthuis.
Vergroot het vakantiegevoel van de bezoekers van het Respijthuis. (Foto: aangeleverd)

Maak een ander blij (plus jezelf)

ALKMAAR - Zin om een dagdeel spelletjes te spelen, een wandeling te maken, lekker te koken of juist een leuk gesprek te voeren? Vergroot het vakantiegevoel van de bezoekers van het Respijthuis Alkmaar en houd er zelf een goed gevoel aan over.

De bezoekers van het Respijthuis Alkmaar logeren hier vaak enkele dagen tot circa een week. Op die manier heeft hun mantelzorger even tijd voor zichzelf en is het voor henzelf ook een leuke afwisseling. “Zij krijgen aandacht, zijn in een andere omgeving en ontmoeten nieuwe mensen. Daar genieten zij volop van. Samen met De Zorgcirkel bieden wij de hulp en ondersteuning die ze nodig hebben, waardoor het voor hen mogelijk is om even weg te zijn. En de mantelzorger kan even opladen, waarna ze elkaar bij thuiskomst weer van alles te vertellen hebben”, vertelt zorgmanager Petra Oxfoort.

Word vrijwilliger

Wel zou ze de bezoekers het liefst nog meer leuke activiteiten bieden, maar daarvoor zijn extra vrijwilligers nodig. Petra: "Wij draaien op vrijwilligers, maar ook zij gaan op vakantie of hebben  rust nodig. Nu hebben we een tekort.” Als vrijwilliger kun je overal bij helpen; met leuke activiteiten, in de tuin, bij het koken of zelfs het draaien van een slaapwacht. Heb je een dagdeel (circa 5 uur) per week tijd en wil je die inzetten voor een ander? Meld je aan als vrijwilliger! Bel de klantenservice via 088-5599500 of mail naar respijthuis-alkmaar@zorgcirkel.com. "Daarmee zorg je voor een nóg fijner verblijf en dat wordt enorm gewaardeerd.”