Help je buurtgenoten via WonenPlus.
Help je buurtgenoten via WonenPlus. (Foto: aangeleverd)

WonenPlus zoekt vrijwilligers

Algemeen

ALKMAAR - De vrijwilligers van WonenPlus staan klaar voor mensen die zelfstandig wonen maar daarbij wel wat hulp kunnen gebruiken. Zij die beperkt zijn vanwege een chronische ziekte of vanwege een fysieke, psychische of verstandelijke beperking. Zowel voor ouderen als voor jongeren. 

“Door heel Alkmaar wonen veel WonenPlus-abonnees. Daarom doen we een beroep op de wijkbewoners die naar hen willen omkijken. Het gaat om hulp in de vorm van kleine klusjes. Vooral als je een stevige boor hebt ben je van harte welkom. Of heb je een auto wil je iemand begeleiden naar het ziekenhuis? We zoeken ook tuinliefhebbers die het leuk vinden om de tuin te doen voor iemand die dat zelf niet meer kan. Help iemand bij haar of zijn administratie of belastingaangifte. Of als iemand eenmalig of wekelijks hulp bij boodschappen nodig heeft. Sommige van onze abonnees willen graag samen met jou naar de supermarkt omdat ze hulp nodig bij het dragen van de boodschappen. Kortom, je kunt altijd iets betekenen en je komt bij verschillende mensen thuis. Je maakt de afspraak aan de hand van je eigen agenda. Het is geen probleem als je niet kunt, want dan zetten we iemand anders in.”

“Samen maken we de wijken in Alkmaar prettig en leefbaar, waar bewoners omkijken naar elkaar. Ben jij ook betrokken bij je eigen wijk of spreekt dit je aan? Dan schrijven we je graag in als vrijwilliger. Bel voor een kennismakingsgesprek. Kijk op www.wonenplus-alkmaar.nl of mail info@wonenplusalkmaar.nl of bel (072) 5122711. Dit is het algemene WonenPlus Alkmaar nummer waar je kunt vragen naar één van de consulenten.”

Zelf hulp aan huis nodig? Vraag dan ons inschrijfformulier aan.