De Alex Klaasen Revue – Snowponies.
De Alex Klaasen Revue – Snowponies. (Foto: MARK ENGELEN)

Top 5 december Theater De Vest

Algemeen

ALKMAAR - Elke maand brengt het Alkmaars Nieuwsblad de Top 5 van Theater De Vest. Deze keer: december. Tickets verkrijgbaar via www.theaterdevest.nl 

Donderdag 8 december 

Theater Rotterdam: Alida Dors – Primisi

Choreograaf Alida Dors maakt prachtige voorstellingen vol dans, spoken word, film en livemuziek. In ‘Primisi’, Surinaams voor ‘toestemming’, staat de liefde centraal, die volgens Dors enkel bestaat als er balans is tussen ruimte geven en ruimte nemen. Dit spel van geven en nemen zien we terug in deze choreografie vol ruimtelijke patronen en formaties, in een zoektocht van negen dansers naar een liefdevol samenzijn.

Woensdag 14 december 

De Alex Klaasen Revue – Snowponies

“Misschien wel leukste kerstfeestje van dit jaar”, kopte Algemeen Dagblad boven een vijfsterrenrecensie over ‘Snowponies’. Alex Klaasen combineert hilarische sketches met muzikale hoogtepunten, alles geheel in kerstsfeer. Je ziet een clubje ‘woke’ kerstelfen en een heuse battle tussen de os en de ezel, Alex deelt kerstpakketten uit, kookt een achtgangen-kerstdiner voor de hele zaal en presenteert zijn nieuwe kerst-cd ‘Santa Klaasen’.

Woensdag 21 december 

Nederlandse Bachvereniging – Weihnachts-Oratorium

De Bachvereniging viert de geboorte van Jezus met dit schitterende werk. Op inspirerende wijze voert Shunske Sato het ensemble aan in de eerste drie cantates, waarin het hele kerstverhaal aan bod komt. Vertrouwde klanken vullen de zaal: de lieflijke Sinfonia waarmee het intieme tweede deel begint, de feestelijke fanfares van trompetten en pauken in het slotdeel. Tussen de cantates door hoort u minder bekend, maar prachtig kerstrepertoire van Stölzel en Buxtehude.

Vrijdag 23 december 

Soweto Gospel Choir – Heart of Africa

Eindelijk mogen we weer kerst vieren met het Soweto Gospel Choir. Het beste gospelkoor ter wereld komt de koude, donkere wintermaanden verwarmen met het kleurrijke muziekspektakel ‘Heart of Africa’. Dat betekent een avond vol authentieke Zuid-Afrikaanse dans, zinderende energie en prachtige harmonieën. Geseënde Kersfees.

Zondag 25 december 

Staatsopera van Bulgarije – De Notenkraker

Op de prachtige muziek van Tsjaikovski creëerden de legendarische choreografen Petipa en Ivanov spectaculaire pas de deux en natuurlijk de ‘Bloemenwals’. Met fabuleuze dansers, honderden kostuums en fraaie decors wordt het magische avontuur van Clara verteld. De pop die ze als kerstcadeau kreeg, verandert in haar droom in een knappe prins. Samen maken ze een avontuurlijke reis, die zorgt voor een magische avond voor jong en oud.