Fabian Zoon komt uit Koedijk en is lijsttrekker voor de waterschapsverkiezingen 2023.
Fabian Zoon komt uit Koedijk en is lijsttrekker voor de waterschapsverkiezingen 2023. (Foto: Aangeleverd)

Eerste waterschapsverkiezingen Partij voor de Dieren

Algemeen

KOEDIJK – De kandidatenlijsten van de Partij voor de Dieren zijn op 20 november vastgesteld door de leden van de partij op het congres. Ook het verkiezingsprogramma is door de leden goedgekeurd en zal binnenkort worden gepubliceerd. De Partij voor de Dieren doet in 2023 voor het eerst mee aan de verkiezingen in het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

De nummer 1 op de lijst is Fabian Zoon. Fabian woont in Koedijk, heeft aan de HTS gestudeerd en is werkzaam als zelfstandige ICT-er. De afgelopen twaalf jaar is hij volksvertegenwoordiger in de provincie Noord-Holland voor de Partij voor de Dieren, waarvan de afgelopen vier jaar als fractievoorzitter. Fabian vindt Hollands Noorderkwartier bij uitstek een waterschap waar de Partij voor de Dieren een belangrijke rol kan vervullen als aanjager van andere politieke partijen. Er is veel werk te verzetten om Hollands Noorderkwartier dier-, natuur-, en milieuvriendelijk te maken. De slechte waterkwaliteit, gebruik van landbouwgif en CO2-uitstoot door bodemdaling wil hij stevig verbeteren in het waterschap. Zijn kennis vanuit de provincie is daarbij onmisbaar.

Dieren, natuur en milieu voorop

In Hollands Noorderkwartier kiest de Partij voor de Dieren voor haar planeetbrede visie waarbij de belangen van alle levende wezens worden meegenomen, net als in de Tweede Kamer en in alle gemeenteraden en waterschappen waar de partij vertegenwoordigd is. De Partij voor de Dieren wil een duurzaam, donkergroen en diervriendelijk Holland Noorderkwartier. Zo wil de partij dat de watercrisis aangepakt wordt en dat er in Holland Noorderkwartier meer aandacht komt voor het welzijn van dieren zoals muskusratten en rivierkreeften. Uiteraard kunnen maatregelen zoals, visveilige passages en diervriendelijke oevers rekenen op de inzet van de Partij voor de Dieren. Daarnaast zal de adviesrol van het waterschap om water te beschermen steviger aangezet worden. De kans op vervuiling en gebruik van schaars zoet water door onder andere Pallas, Tata Steel, datacenters en Taqa is niet wenselijk en zal scherp gevolgd worden.