Er kan weer genoten worden in live muziek in De Hout
Er kan weer genoten worden in live muziek in De Hout (Foto: Aangeleverd)

Festivalseizoen De Hout start met Jazz & Blues

ALKMAAR - Het festivalseizoen in de Alkmaarder Hout gaat weer van start. De stichting Cultuurpark De Hout start op zondag 15 mei met het festival Jazz & Blues in de Hout. Na twee stille zomers in het gezelligste park van Alkmaar kan er dit jaar weer genoten worden van toppers uit binnen- en buitenland tijdens dit gezellige festival, waarvan de toegang gratis is.

Het inmiddels bekende en traditionele festival in Alkmaar voor Jazz- en Bluesliefhebbers komt voort uit een samenwerking tussen Stichting Cultuurpark De Hout en Stichting Alkmaar Blues Express (ABE). Programma Jazz & Blues in De Hout Jazz & Blues in De Hout wordt om 13.30 uur afgetrapt door de Entoto Band. Dit is een Ethiopische / Eritrese 9 koppige band. Entoto Band brengt een hedendaagse interpretatie van Ethiopische funk uit de ’60s. Bulderende saxofoons, soulvolle zang en groovende ritmes smelten samen in een energieke performance. 

Programma

Om 14.30 uur kan je genieten van Jimmy’s Gang. Rhythm & Blues uit onze eigen omgeving met een dynamische mix van rock, soul, funk en blues. Jimmy’s Gang was al op menig podium, festival en in de bekende muziekcafe’s en clubs te zien en te horen. 

Rond 15.30 uur klinkt er moderne jazz van het Wojtek Justyna TreeOh in De Hout. Zij spelen een aanstekelijke mix van jazz, fusion, funk en wereldmuziek. Zij stonden al op grote podia in heel Europa. Onder andere in het voorprogramma van The Yellow Jackets! 

Publiekslieveling

Van 16.30 tot ongeveer 17.15 uur gaat het dak er af met The 4Horsemen, een vijfkoppige bluesband uit Groningen. Zij spelen eigen werk en gearrangeerde blues covers variërend van nummers met stevige gitaarsolo's tot gevoelige ballads. Joe Bonamassa fans komen zeker aan hun trekken. De zeer swingende band en publiekslieveling op tal van festivals staat bekend om zijn energieke en enthousiaste live optredens. Een waardige afsluiter van een geweldige middag in De Hout.

Steun De Hout

De bar is de hele dag open en er zijn diverse mogelijkheden voor een lekker hapje. Middels consumpties kunnen bezoekers De Hout financieel ondersteunen. Zo blijft het mogelijk om de gratis festivals te organiseren. Het is echter niet verplicht. Bezoekers mogen ook zelf eten en drinken meebrengen en lekker neerdalen op een kleedje op het veld om te genieten van het festival.  

Afbeelding