Afbeelding

De goede voornemens van het Westland

Nederlanders stellen traditiegetrouw elk jaar een set van goede voornemens vast waar zij een jaar over mogen doen om te behalen. Of deze ook worden volbracht is een zorg voor in december, maar de symboliek die de traditie met zich meeneemt blijft mooi.

In gemeente Westland zal zo’n soort set met goede, en tevens haalbare, voornemens geen kwaad kunnen. Het Westland biedt veel mogelijkheden voor haar inwoners, jong en oud, maar verbetering zal altijd een agendapunt blijven.

Een van deze goede voornemens zal de verbetering van het Openbaar Vervoer zijn. Een al veel besproken probleem, maar helaas nog een probleem zonder oplossing. De connectie met de wereld buiten de kassen blijft nihil, en de vele verliezen van de afgelopen twee jaar gooien veel roet in het eten.

Het tweede goede voornemen is de invoering van de Safe Streets Gemeente. Jongerenraad Westland is het afgelopen half jaar intensief bezig geweest met het ontwikkelen van het adviesstuk en campagne in samenwerking met de soroptimisten en hoopt binnenkort de uitkomst te zien van dit traject.

Het derde goede voornemen gaat door op veiligheid. Er moet aandacht worden gegeven aan wapenbezit, vuurwerkverbod en alcoholgebruik. Jongeren komen steeds vaker in aanraking met deze praktijken, vaak uit verveling. Tijdens lockdown zijn er weinig activiteiten te realiseren, maar mensen zoals Jongerenwerkers zetten zich in om de jongeren te kunnen vermaken. Wat extra aandacht naar hen mag op de lijst met goede voornemens.

Om de goede voornemens te laten uitkomen, moet er inzet worden getoond. Net zoals met afvallen gebeurt dat niet door op de bank te liggen. Jongerenraad Westland wil zich graag inzetten voor deze goede voornemens, en hoopt dat gemeenteraad zich hierbij aansluit.


Emma Boellaard,

Voorzitter Jongerenraad Westland