De winnaars van de Westlandse Sportprijzen 2019, uitgereikt in 2020. Toen won Ruben Rolvink in de categorie Sporttalent.
De winnaars van de Westlandse Sportprijzen 2019, uitgereikt in 2020. Toen won Ruben Rolvink in de categorie Sporttalent. (Foto: Rolf van Koppen Fotografie)

Leerdam kampioen op 1000 meter

Jutta Leerdam heeft tijdens het Europees Kampioenschap Afstanden in Heerenveen de 1000 meter op haar naam gezet. Met een tijd van 1.13,60 was de snelste. Leerdam was in 2019 ook al de beste op dit podium.

De schaatsster uit 's-Gravenzande liet eerder dit weekend de 500 meter schieten, zodat ze al haar energie in de 1.000 meter kon steken. Dat is gelukt, het verschil met de nummer twee (landgenote Femke Kok, 1.14,80) bedraagt zelfs meer dan een seconde.

De toptijd geeft een goed gevoel voor haar deelname aan de Olympische Spelen over een maand in Peking (China), vertelde ze na afloop bij de NOS. Haar tijd was namelijk sneller dan bij het Olympisch Kwalificatietoernooi in december. "Dit geeft een goed gevoel. Nu kon ook Dione Voskamp ook de 500 meter rijden, dat is gewoon leuk voor haar." 


De Blois presteert goed in Rusland

Snowboarder Glenn de Blois dit weekend goede zaken gedaan wereldbekerwedstrijd in Krasnoyarsk in Rusland. Zowel zaterdag als zondag behaalde de Lierenaar de kleine finale, waarom wordt gestreden om de plekken 5, 6, 7 en 8. Zaterdag eindigde hij als 6e, zondag als 5e. Dat was zijn beste seizoensprestatie tot nu toe.

De wedstrijd in Rusland moet vertrouwen geven voor de Olympische Spelen in Peking van volgende maand. Het wordt voor De Blois zijn eerste deelname.