Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Tim Kliphuis elftal in Ruïnekerk

BERGEN - Tim Kliphuis geeft donderdagavond 26 mei een concert als onderdeel van opgeschoven Bergense serie kamermuziek in de Ruïnekerk in Bergen.

'Five elements'

Het capriccio voor viool solo van Simeon ten Holt. Met dit voortrazende werk opent Janneke van Prooijen het vijfde concert in de serie kamermuziek in de Ruïnekerk. Op donderdagavond 26 mei komt haar man, violist Tim Kliphuis met tien musici een programma spelen waarin naast het werk van Ten Holt, Bach en Duke Ellington vooral zijn eigen grote werk ‘The Five Elements’ de aandacht trekt, uitgevoerd door elf musici. Kliphuis laat ook wat improvisaties horen met zijn eigen trio. Aanvang 20.00 uur.

Genre

Tim Kliphuis vormt een genre op zich. Met zijn trio en sextet toert hij voortdurend wereldwijd met de geliefde mix van klassiek en gypsy. In coronatijd sloeg hij echt aan het componeren. Hij ziet het in zijn werk als taak om aandacht te vragen voor de natuur. Zijn ‘Five Elements’ vormt een ode aan de elementen aarde, lucht, water en vuur. Als vijfde element voegt hij er het ‘bewustzijn' aan toe. Iets waar de mens zich ver in heeft doorontwikkeld en dat de mensheid dan ook veel meer zou moeten benutten om de aarde te koesteren.


Kijk voor meer en voor kaarten op duinstreekkamermuziek.nl.

Ruïnekerk