Het gratis kinderfestival is weer terug van weggeweest.
Het gratis kinderfestival is weer terug van weggeweest. (Foto: aangeleverd)

Kinderfestival 'De Hout op stelten'

Alkmaar - Stichting Cultuurpark de Hout organiseert na twee stille zomers het bekende kinderfestival 'De Hout op stelten' op zondag 22 mei. De Hout op stelten is een gratis theater, muziek- en dansfestival voor kinderen tot en met 12 jaar. Het is een middag vol kijken, ervaren en meedoen met leuke en spannende optredens, propvol met leuke activiteiten voor kinderen.

Tijdens het gratis te bezoeken festival kun je kijken naar de verhalen van Pim de ondeugende kat en Pom de wijze kat. Na de voorstelling kan je ze ook een handje/pootje geven tijdens de Meet & Greet.

Meezingen

Er is ook tijd om mee te zingen met de interactieve liedjes van Jeritza Toney en maak een eigen bedje voor de telefoon van jouw papa of mama. Ook loopt de Minmeerzee rondt en kan je lid worden van Martien zijn waterfluit orkest. Voor sportievelingen is er ook veel te beleven, zo kunnen de kinderen zich vermaken met bijvoorbeeld penalty shoot outs en nog veel meer. Kinderboekenauteur Nikki Vrees leest ook voor, ze is bekend van haar boek 'een nieuw huis voor Hendrik Mol'. Het festival is op zondag 22 mei en begint om 13.00 tot 17.00 uur. De Hout op Stelten wordt speciaal georganiseerd voor kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Er is daarom een alcoholvrij aanbod op het festival.


De bar is de hele dag open en er zijn diverse mogelijkheden voor een lekker hapje. Hiermee steun je de Stichting Cultuurpark De Hout, zo kunnen ze gratis festivals blijven organiseren. Het is niet verplicht.