Eenvoudige zege Egmondia op KSV

EGMOND AAN ZEE - Egmondia heeft tegen het met 0 punten onderaan staande K.S.V. de punten in eigen huis weten te houden (4-1).

Door: Kees Kager

‘’Van begin af aan was duidelijk dat Egmondia alleen gebaat zou zijn met 3 punten. Al na 20 seconde krulde Rick Blok een bal op de paal. Nog geen minuut later lag de openingstreffer in het net van de bezoekers. Goed werk van Joep van der Laarse die Justin Recourt perfect bediende. De spits van Egmondia had geen moeite de 1-0 aan te tekenen. De tweede treffer liet wel wat lang op zich wachten, maar een goede individuele actie van de jonge René Wijker betekende 2-0. Hierdoor kon de ploeg van Tristan Ooms iets rustiger gaan voetballen en enkele minuten later vergrootte Joep van der Laarse achterover koppend de stand tot 3-0. Dit betekende ook de ruststand. Na rust startten de blauwwitten ook weer sterk aanvallend, maar moesten hierdoor wel een tegendoelpunt incasseren. Door onoplettendheid in de verdediging van Egmondia ontstond een situatie waardoor twee aanvallers tegenover één verdediger kwamen te staan. Dit werd afgestraft met een onhoudbaar schot in de kruising. Echter kort daarna werd de marge van drie doelpunten weer hersteld, toen een indraaiende vrije trap van Carlo Smit voor de voeten van Rick Blok viel en deze schoot diagonaal de 4-1 binnen. Dit was ook de eindstand al had gezien het aantal mogelijkheden voor de thuisclub deze uitslag nog hoger kunnen en eigenlijk ook moeten uitvallen. Maar Egmondia mocht toch een overwinning bijschrijven.’’