bloemenhulde voor coördinatoren verkiezingsproces
bloemenhulde voor coördinatoren verkiezingsproces ((Foto: Ed Bausch

Hertelling bracht geen wijzigingen in zetelverdeling

Politiek

GEMEENTE BERGEN - De stemmen waren geteld. De vijf reststemmen verdeeld. Dat was op de late avond van 16 maart het resultaat.

Door: Ed Bausch

De fractie van de PvdA concludeerde dat een restzetel, en daarmee een felbegeerde tweede zetel in de gemeenteraad, haar niet was toegevallen op een heel klein aantal stemmen na. De fractie vroeg daarom hertelling aan , zoals ook wel elders in het land gebeurde door andere partijen. Burgemeester Voskuil stemde daarmee in, als voorzitter van het centrale stembureau. En dus togen dinsdagochtend 35 medewerkers van de gemeente naar de Blinkerd in Schoorl om daar alle 15.495 stembiljetten nog eens onder de loep te leggen. 

Definitief

Aan het eind van de middag kon de burgemeester, in een officiële en extra zitting van het voltallige centrale stembureau mededelen dat de hertelling geen ander beeld gaf voor de zetelverdeling. Dus inclusief restzetels is het beeld voor de komende vier jaar in de Gemeenteraad: Ons Dorp 5, Kies Lokaal 4, CDA 3, Groen Links 3, VVD 3, D’66 2 en PvdA 1. De burgemeester maakte van de gelegenheid gebruik om te benadrukken heel gelukkig te zijn met een betrouwbare uitslag en een integer verkiezingsproces. Veel dank sprak hij uit voor de twee coördinatoren daarvan, Annelies Houtenbos, links en ellen de Vries. Verdiende bloemen.

Afbeelding