Word brandweervrijwilliger, net als Rens!
Word brandweervrijwilliger, net als Rens! (Foto: Veiligheidsregio Noord-Holland Noord)

Stap in als brandweervrijwilliger

SCHOORL - Klaarstaan voor je buren, dorpsgenoten, de maatschappij. Bij brand, ongevallen, het redden van dieren. Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. Een kans om jouw omgeving te helpen op het moment dat het ertoe doet. En dat kunnen meer mensen dan je misschien zou denken. Ook jij!

Zodra zij de pieper hoort, dan gaat de adrenalinepomp aan

Rens, op de foto, is brandweervrijwilliger bij post Medemblik. Twee dingen trekken hem vooral bij de brandweer: kameraadschap en het onverwachte. “Veel in het dagelijks leven staat vast en is uitgestippeld. De brandweer is daarop een uitzondering. Dat is elke keer weer van het ene op het andere moment vol in actie. Een brand, ongeval, omgevallen boom. Je weet nooit waar je voor komt te staan. En er dan samen op af om samen de klus te klaren is geweldig.”

Het verschil maken

Ook Loan is enthousiast brandweervrijwilliger, bij post Heerhugowaard. Zodra zij de pieper hoort, dan gaat de adrenalinepomp aan. "Het type incident maakt niet uit. Ongeveer de eerste zin van het manschapslesboek is dat de brandweer er is voor het redden van mens en dier. Dat is nog steeds mijn drijfveer: het verschil kunnen maken, helpen.”

Iets voor jou?

Brandweerpost Schoorl zoekt nieuwe brandweervrijwilligers. Ben jij een man of vrouw van 18 jaar of ouder die in de buurt van de post woont en werkt en kan uitrukken op onverwachte momenten? Mail naar brandweerschoorl@vrnhn.nl en kom op een maandag langs bij de oefenavond om te ervaren of de brandweer iets voor jou is. 


Meer weten? Kijk op brandweervrijwilligerworden.nl.