Atze Kamma (l) overhandigt de documentatiemap aan voorzitter Jan Smit.
Atze Kamma (l) overhandigt de documentatiemap aan voorzitter Jan Smit. (Foto: Pieter Stam)

Eerste jaarboek voor Jan Smit

MEDEMBLIK - Voor het eerst sinds 2019 hield Stichting Historisch Opperdoes op vrijdag 25 november weer een donateursavond. De bijeenkomst in dorpshuis De Torenschouw werd goed bezocht. Als aanvulling op de fototentoonstelling over agrarische activiteiten in ’t Oûwe Jeugdgeboûw werden films met ditzelfde onderwerp vertoond.

Nico Groot Opperdoeskenner van het jaar

De quiz Opperdoeskenner van het jaar was spannend. Vier deelnemers waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk kwam Nico Groot als winnaar uit de bus.

Documentatie

Atze Kamma heeft met medewerking van anderen voor Stichting Historisch Opperdoes een map met documentatie samengesteld met de titel: ‘Leven met het water, strijd tegen het water. Archeologie van Brake, Poel, Wijmers en Ligtewater.’ Voorzitter Jan Smit nam deze map in ontvangst.

Blijk van waardering

Als blijk van waardering voor zijn activiteiten op het gebied van de geschiedschrijving van oostelijk Westfriesland met als aandachtsgebieden onder andere de ontstaansgeschiedenis van het gebied, polders, dijken, water en molens en zijn inzet voor het onderhoud van de molen van de Brakepolder overhandigde de voorzitter Jan het eerste jaarboek van 2022.

Hierna haalden de aanwezige donateurs hun jaarboek op.