De December Challenge

Dat betekent alle dagen actief zijn in december. Noem het Santa Streak of Healthy Aging of Samen Gezond, 'what's in a name'.

De laatste maand van het jaar is begonnen. En dat betekent kortere dagen, lekker eten, uit je dagelijkse routine en wellicht ook minder bewegen. Om dit laatste te voorkomen dagen wij je uit om minimaal dertig dagen te wandelen in december. Gaat jou dat lukken?

Haal jij de 300.000 stappen? Als extra stimulans hebben we een totaal doel van 300.000 stappen gesteld, deze bij elkaar te stappen tot en met 1 januari 2023. Dit betekent dat je gemiddeld circa 10.000 stappen per dag nodig hebt om deze challenge te voltooien. Probeer het elke dag te doen, maar als dat tijdens (één van) de kerstdagen niet lukt is er geen vrouw of man overboord. Alleen moeten er dan wel wat stappen bij op de andere dagen. Een flinke uitdaging, maar het is echt wel te doen!


Samen lopen. En om dit samen te doen maakt het alleen maar leuker. Daag je huisgenoten, familie en vrienden uit om ook te gaan en die 300.000 stappen te gaan zetten. 

Hoe meet je da? Ik kan er wel vanuit gaan dat tegenwoordig iedereen een sporthorloge of een stappenteller heeft, maar dat is natuurlijk niet zo. Misschien op de valreep nog een leuk sinterklaascadeautje? Maar dat kan ook simpeler: je wandelt in een normaal/stevig tempo tien minuten achter elkaar en telt je stappen. Dat vermenigvuldig je met zes en je weet ongeveer hoeveel stappen jij in een uur zet.(alleen je rechter-of linkervoet tellen en dan keer 2 is makkelijker). Als je weet hoeveel stappen je in een uur zet, weet je ook hoe lang je moet lopen om aan de 10.000 te komen.

Het hoeft niet achter elkaar. Het gaat om het totaal per dag, dus als jij het in drieën wilt doen of je weet dat je tijdens je werk ook al (echt) 5.000 stappen hebt gezet, mag je dat natuurlijk meetellen.

Nog één ding

Als je ’s avonds gaat lopen, zorg dan dat je goed zichtbaar bent! Lichte kleding, een lampje om je arm, de kerstverlichting op batterijen, maakt niet uit, maak er iets moois van.


Veel succes allemaal!


Reacties naar Siem.Zeilemaker@me.com.