Lezen en schrijven in het Westfries.
Lezen en schrijven in het Westfries. (Foto: aangeleverd)

Workshops Westfries Genootschap

REGIO - Het Westfries Genootschap brengt Westfriesland dit najaar dichter bij de mensen. Belangstellenden kunnen aan diverse activiteiten meedoen.

Wat te denken van de workshop ‘Effies Klesse’, die wordt gehouden op woensdag 12 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Wie praat 'r opheden nou nag Westfries? Oôs dialect raakt almeer onder 't peerd z'n buk en dat is bar noôslek. Somwoilen hoor je nag wel de klank, maar krek die uitdrukkings en gezegdes die oôs Westfries zô ampart make hoor je temet gien meer. Begroôt dat jou ok? Meskien is den ‘Effies klesse in 't Westfries’ wat voor je. Met 'n groepie klesse, nei mekaar luistere, en van mekaar lere.


De workshop ‘Hoe en wat in het Westfries’ vindt woensdag 19 oktober van 10.00 tot 12.00 uur plaats. Tijdens deze workshop wordt dieper ingegaan op de achtergrond van het Westfries dialect.

Beide workshops staan onder leiding van Creatief Westfries, voluit de ‘Stichting ter bevordering van het creatief gebruik van het Westfriese dialect’, en worden gegeven in het Timmermansgildehuis aan het Dal 3 (achter) in Hoorn. 


Aanmelden voor deze activiteiten kan bij het Westfries Genootschap via contact@westfriesgenootschap.nl of tel. 0229-217121 (dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur bereikbaar).

Voor leden van het Westfries Genootschap zijn deze activiteiten gratis te bezoeken (wel van tevoren aanmelden).

Geen lid maar graag willen meedoen? Aanmelden kan natuurlijk. Niet-leden betalen 5 euro per activiteit. Wie besluit lid te worden van het Westfries Genootschap, dan wordt de betaalde 5 euro (eenmalig) verrekend met de contributie.

Voor meer informatie, kijk op www.westfriesgenootschap.nl.

Afbeelding