In het Poorthuisje vindt elke woensdagochtend een koffie-inloop plaats.
In het Poorthuisje vindt elke woensdagochtend een koffie-inloop plaats. (Foto: archief Rodi Media)

Koffie-inloop in Poorthuisje

MEDEMBLIK - In het Poorthuisje, naast meelmolen de Herder aan de Westerdijk in Medemblik werd woensdag 28 september de opening gehouden van de Koffie-inloop van WonenPlus. Tenminste dat waren de plannen, maar...

Baukje Visser van WonenPlus: "Eerlijk gezegd werden de gasten, door het ziek zijn van de beheerder van het Poorthuis, opgewacht met koffie en thee en zelfgemaakte cake en appeltaart in het Meelmolen zelf. De beheerder van de Meelmolen stelde zijn deuren warm open voor de gasten. En samen met negen gasten en de gastvrouwen Blaza en Sonja werd de startsein gegeven voor een hopelijk structureel samenkomen op de derde woensdag van de maand."

Elke derde woensdag van de maand

Blaza zet woensdag 19 oktober, samen met de beheerder van Het Poosthuis, de spelletjes klaar voor de gasten en houdt de koffie en thee warm.

De bezoekers die de eerste keer aanwezig waren, gaven aan dat zij openstaan voor meer kleine activiteiten, denk aan kezen, een kerststukje maken of een bingo. Maar ruimte om een krantje te lezen en even bij te praten is er natuurlijk ook benadrukt Blaza. De koffie of thee is wel voor eigen rekening, 2,50 euro per kopje.

Vervoer

WonenPlus hoopt dat er 19 oktober ook diverse gasten aanwezig zijn. Opgeven is niet nodig. 

Wie vervoer nodig heeft, kan elke ochtend van 09.30 tot 11.00 uur bellen naar WonenPlus, tel. 0227-540383. Abonnee zijn is niet nodig, maar de kilometervergoeding betaal men zelf: 0,33 per kilometer.