Afbeelding
(Foto: )

Arbeidsuitbuiting aan het licht door controle gemeente en politie

OPMEER - Op vakantiepark West-Friesland/Onder de Perelaer aan De Dreef in Opmeer vond donderdag 29 september een grote controle plaats. Uit controle zijn meerdere gevallen van arbeidsuitbuiting geconstateerd. Er zijn en er worden passende maatregelen genomen door de betrokken instanties. Deze controle is uitgevoerd door de gemeente Opmeer in samenwerking met de politie.

controle op vakantiepark West-Friesland/Onder de Perelaer

De leefbaarheid en de veiligheid op het vakantiepark West-Friesland/Onder de Perelaer staan al langere tijd onder druk. Uit een eerdere controle in juli 2022 bleek dat er mensen op het park verbleven die gerelateerd konden worden aan handel in verdovende middelen, arbeidsuitbuiting, mensenhandel en prostitutie. Ook werd een vuurwapen aangetroffen. Daarnaast bleek dat een aantal woningen niet voldeden aan de normen die gesteld zijn aan de brandveiligheid en constructie. De komende tijd zullen de controles op het vakantiepark worden herhaald.

Ziet u iets verdachts?

Meld het dan bij de politie via tel. 0900-8844 of bij spoed via 112. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.