WonenPlus is op zoek naar vrijwilligers die kleine klusjes kunnen doen, zoals een rookmelder ophangen.
WonenPlus is op zoek naar vrijwilligers die kleine klusjes kunnen doen, zoals een rookmelder ophangen. (Foto: PR)

Informatieve bingo Rode Kruis

MEDEMBLIK - WonenPlus hield 29 september, in samenwerking met het Rode Kruis, de workshop Goed Voorbereid. De bijeenkomst was drukbezocht.

Het Rode Kruis ontwikkelde een bingo waarmee op speelse wijze informatie wordt gegeven. Wat te doen bij bijvoorbeeld brand, vallen, babbeltrucs en internetoplichting. Het voorkomen van kleine ongelukken in en om het huis stond centraal. De servicemedewerksters, huisbezoekers en preventief huisbezoekers van WonenPlus waren aanwezig, met soms een buurtgenoot aan de arm.

"Het ging er gemoedelijk aan toe", laat Baukje Visser van WonenPlus weten, "maar toen de bingo echt begon en er al wat kruisjes waren gezet, werd de sfeer toch wel spannend. Want wie wil er nu niet het extra lichtje bij het bed dat reageert als iemand er langsloopt? Bij afsluiting kregen alle deelnemers een fluitje om te gebruiken bij een valpartij thuis. Buren kijken dan wat er aan de hand is en bieden hulp."

WonenPlus heeft naast het vervoer en tuin-vrijwilligers ook een aantal vrijwilligers die graag een klein klusje doen bij de abonnees. "Maar we willen graag meer klusjes-vrijwilligers ontmoeten, want de vraag naar een vrijwilliger die even het lampje, schilderijtje of brand-alarm wil ophangen, komt regelmatig binnen bij de servicemedewerksters. Graag willen zij 'dat gaan we voor u regelen' antwoorden."

Belangstelling voor vrijwilligerswerk? Baukje maakt graag een afspraak om kennis te maken. Bel naar 088-0075140 en vraag naar Baukje Visser of stuur een mail naar b.visser@meewering.nl.