Het team van Zeevisteam Engelhart Hengelsport. Cees Ottens staat in het midden.
Het team van Zeevisteam Engelhart Hengelsport. Cees Ottens staat in het midden. (Foto: aangeleverd)

Cees Ottens vist in de topcompetitie

MEDEMBLIK - Medemblikker Cees Ottens is fervent sportvisser en samen met de mannen van Zeevisteam Engelhart Hengelsport vist hij in de Topcompetitie. De vissers van het team deden zaterdag 1 oktober goede zaken tijdens de vierde editie van de Nationale Topcompetitie. Dit is een landelijke competitie waarbij de twee beste teams (na vijf wedstrijden) worden uitgezonden naar het WK voor teams in één van de organiserende landen.

Pim Troost, lid van Zeevisteam Engelhart Hengelsport, viste een groot aantal vissen uit het water en werd uitgeroepen tot winnaar van de dag, een mooie opsteker voor het team, waardoor een stijging in het klassement te verwachten is.

Koppelwedstrijd

De volgende dag vond de federatieve koppelwedstrijd plaats, een ontspannen wedstrijd waar iedereen met een vispas van Sportvisserij Nederland aan kan deelnemen. Net als de zaterdag een onstuimige dag; veel wind, stroming en vuil in de vorm van afgestorven wier maakte het vissen lastig, zeker voor de beginnende visser. 

Cees Ottens: "Het mooie van 'ons' strandvissen is, dat er altijd wel iemand in de buurt is om je te helpen en bij te staan met goede raad om het vissen in ruige weersomstandigheden te vergemakkelijken."


Na de wedstrijd kwamen iedereen bij elkaar, de uitslag werd opgemaakt en wederom bleek Zeevisteam Engelhart Hengelsport goed bezig te zijn. Pim en Arno de eerste plaats, Gerard met zijn maat derde en Cees en Willem de vierde plek. 


Kortom: een goed weekend voor het team met de hoop, en stiekem de verwachting, dat zij als team deze lijn doorzetten.