Meer in beweging komen deze herfst? Dat kan! In oktober organiseert Team Sportservice rustige fietsroutes.
Meer in beweging komen deze herfst? Dat kan! In oktober organiseert Team Sportservice rustige fietsroutes. (Foto: aangeleverd)

Fietsroutes door Westfriesland voor senioren

REGIO - Fietsliefhebbers opgelet: meer in beweging komen deze herfst? Dat kan! Als vervolg op het programma 'Doortrappen' in de zomer worden in oktober rustige fietsroutes georganiseerd door Team Sportservice. Speciaal rekening houdend met de regenachtige dagen, herfstbladeren en minder goed begaanbare wegen wordt er begeleiding gegeven om deze fietsroutes veilig te kunnen fietsen.

De routes zijn ongeveer twintig kilometer lang. Veiligheid en gezelligheid staan voorop. Bewegingsagoog Ramon Kolenberg begeleid de groep fietsers. Hij geeft daarbij praktische tips over de houding, fiets-afstelling en veiligheid. Ook zet hij in op samen afspraken maken tijdens het fietsen over bijvoorbeeld afslaan, stoppen en inhalen. Ramon: "Deelnemers kunnen bij een rustpunt een kopje koffie of thee drinken en we gaan ook in gesprek hoe we veilig kunnen blijven fietsen."

Startlocaties

Dinsdag 11 en 18 oktober om 15.00 uur Dorpshuis Centrum, Sportlaan 1 in Andijk

Woensdag 12 en 19 oktober om 14.00 uur Parkeerplaats IJsbaan de Westfries, Westfriese Parkweg in Hoorn

Vrijdag 14 en 21 oktober om 14.00 uur bij ingang Sporthal de Weijver, De Weijver 6 in Hoogwoud


Meedoen met de fietsroute is op eigen risico. De kosten zijn vijf euro per persoon per keer, inclusief koffie/thee. Aanmelden en betaling: www.noordhollandactief.nl. Meer informatie via Paul Molenaar: pmolenaar@teamsportservice.nl of 06-83538259.