Kom naar de opening van het filmhuis in het oorlogsmuseum en bestel snel kaartjes.
Kom naar de opening van het filmhuis in het oorlogsmuseum en bestel snel kaartjes. (Foto: aangeleverd)

Opening filmhuis in Oorlogsmuseum

MEDEMBLIK - In samenwerking met Jacques Laureys van het Poorthuis bij meelmolen de Herder en Kees en Rutie Breebaart van de Bonifaciuskerk, start het Oorlogsmuseum in Medemblik een Filmhuis in de jaren ’40 bioscoopzaal. Deze zaal heeft negentig zitplaatsen en door de oplopende tribune kan iedereen het grote bioscoopscherm goed bekijken. 

Een team van achttien vrijwilligers geeft invulling aan de programmering, websitebeheer, filmrechten, promotie en het verzorgen van de avonden in het filmhuis zelf. De eerste uitdaging is de 'grand opening' op 15 oktober, om daarna elke zaterdag om 20.30 een themafilm te presenteren. De thema’s zij: 'Oldies' zoals Charlie Chaplin en Laurel & Hardy; ‘Best of’ films, bijvoorbeeld de beste van het jaar 1969 of 2019; ‘Oorlogsfilms’ zoals Midway en Der Untergang; en ‘Overige films’ passend bij een thema zoals Kerst.

Het beloven gezellige avonden te worden met vooraf een ruime inloop met vervolgens een themafilm zonder pauze tussendoor. Naderhand kunnen bezoekers in de sfeervolle Belevingszaal gezellig nazitten om elkaar te ontmoeten.

Buster Keaton

De 'grand opening' op 15 oktober wordt gelijk een bijzondere thema-avond, die geopend wordt met een ‘stomme' korte film van Buster Keaton. Pianist Yvo Verschoor begeleidt de film op de vleugel. Dit is een uniek stukje geschiedenis wat weer herleeft. 

Vervolgens speelt pianist en componist Marlies Du Mosch twee stukken uit de hoofdfilm en twee eigen composities. 

Na een korte pauze gaat de allereerste film in première in Filmhuis Medemblik: ‘Le fabuleux destin d'amélie Poulain', ook wel bekend als ‘Amélie'. Na afloop is er nog de mogelijkheid om gezellig na te borrelen.

Programma filmhuis

Het programma van de rest van het jaar is te vinden op de nieuwe website: www.filmhuismedemblik.nl.

Aanmelden première 

Voor de première op 15 oktober zijn er nog een paar kaarten beschikbaar. Wees er snel bij! 


Wie geïnteresseerd is in wat Filmhuis Medemblik wekelijks te bieden heeft, kan zich op de website aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief waarin het programma voor de komende vier weken opgenomen is. Makkelijk toch?

Het vrijwilligersteam heeft er bijzonder veel zin en hoopt veel belangstellenden te ontmoeten.