De Benthuizer TennisClub (BTC) opent de nieuwe padelbanen op zaterdag 2 april.
De Benthuizer TennisClub (BTC) opent de nieuwe padelbanen op zaterdag 2 april. (Foto: BTC)

Benthuizer TennisClub opent padelbanen

BENTHUIZEN - De Benthuizer TennisClub (BTC) opent de nieuwe padelbanen op zaterdag 2 april. Die dag wordt ook stilgestaan bij meer dan vijftig jaar BTC.

In september 2020 stond het 50-jarig jubileum van de Benthuizer TennisClub op de kalender. Dit kon door de coronamaatregelen niet doorgaan. "In de loop der jaren is BTC gegroeid, in voorzieningen en ledental. Inmiddels beschikt de club over vijf kunstgrastennisbanen, zodat er het gehele jaar door getennist kan worden. Ook zijn alle banen voorzien van ledverlichting."

In 2020 heeft BTC het plan opgepakt om het park uit te breiden met twee padelbanen. "Vanaf november 2021 maken de leden al enthousiast gebruik van de nieuwe padelbanen. De sport is in Nederland bezig aan een ongekende groei bij veel tenniscentra en tennisverenigingen. In de eerste maanden van dit jaar heeft BTC al veel nieuwe padel-beoefenaars welkom mogen heten. Zij vinden snel hun draai binnen de vereniging: kunnen zich onder andere aanmelden bij een appgroep, meedoen aan de tossavond en zich inschrijven voor padelcompetitie."

Op zaterdag 2 april is de officiële opening van de nieuwe padelbanen. "We kijken op deze feestelijke dag terug in de tijd. We staan stil bij meer dan vijftig jaar BTC. Daarnaast kijken we vooral naar de toekomst. De uitbreiding van de racketsport met de padelbanen zorgt voor een toekomstbestendige en levendige vereniging."
"Na de feestelijke opening van de padelbanen geven padeltoppers Sven Boele & Friends om 11.30 uur een padeldemonstratie. Om 12.00 uur mogen de leden van de club zelf een balletje slaan tegen deze top padelspelers. Vanaf 13.00 uur start het middagprogramma met een tennis 'houten racket-toernooi' en een padeltoernooi voor de leden. Er klinkt Spaanse muziek op het terras en er worden tapashapjes geserveerd."
"Nog geen lid van BTC? U bent van harte welkom om een kijkje te nemen op 2 april. Wij informeren u op deze dag graag over de lidmaatschapsmogelijkheden bij de club."

Een week voorafgaand aan de officiële opening van de padelbanen houdt Allard Schaap, tennis- en padelleraar bij BTC, een clinicweek. Vanaf zaterdag 26 maart tot en met vrijdag 1 april kan iedereen kennismaken met tennis en padel bij BTC. 

Tijdens de clinics van één uur krijgen de deelnemers de eerste tips en tricks. Voor de deelnemers van de clinics zijn rackets aanwezig. De tennisclinic is voor jeugd vanaf 6 jaar en voor volwassenen. 

Voor de tennisclinic kan zowel individueel als in groepsverband worden ingeschreven. De padelclinic is voor jeugd vanaf 12 jaar en voor volwassenen. Padel speel je met vier personen. De voorkeur gaat uit om als viertal in te schrijven. Een combinatie van een tennis- & padelclinic is ook mogelijk. Meer informatie en inschrijven: www.benthuizertennis.club.