SOEB zamelt kleding in voor Roemenië

BOSKOOP - SOEB zamelt zaterdag 26 maart kleding en beddengoed in achter de Zijdekerk aan de Zijde 11 in Boskoop.

De auto staat daar van 9.00 tot 12.30 uur. Men kan de kleding ook iedere maandag bij de opslagruimte (de oude gymzaal aan de Von Sieboldstraat in Boskoop) brengen. Daar zijn medewerkers van de SOEB aanwezig tussen 9.00 en 12.00 uur. "We vragen u de goederen - schoon en heel - in gesloten plastic zakken of in dozen aan te leveren. Weet u dat een transport 2.500 euro kost? Dat betekent 1 euro per goed gevulde vuilniszak of bananendoos. Een donatiebus staat klaar."

"Wat ontvangen wij graag? Schone en hele kleding, lakens, slopen, dekens, handdoeken, theedoeken, gordijnen zijn heel welkom."

Project

"Daarnaast zijn we voor ons project 'Thuisverpleging' heel blij met incontinentiemateriaal. Op onze website is te lezen wat wij nog meer kunnen gebruiken."

"Waar gaat de kleding naartoe? Wij steunen de diverse kerken in Osorhei, een dorp in Roemeniƫ. Zij houden verkopingen. Met de opbrengst worden arme gezinnen en ouderen geholpen."

"Een ander gedeelte van de kleding en alle meubels en huisraad gaat naar Caritas, onze partnerorganisatie in Roemeniƫ. Zij exploiteren een kringloopwinkel in de stad Oradea die in een grote behoefte voorziet."

"Met de opbrengst worden onder andere vier verpleeg- en verzorgingshuizen gerund. Ook voedselprojecten worden gesteund."

Meer informatie over de Stichting Oost-Europa Boskoop is te vinden op de website: https://s-o-e-b.nl.